Battlefield 1 zahrne elitní třídy podobné postavám ze Star Wars: Battlefrontu
Battlefield 1 Novinka Battlefield 1 zahrne elitní třídy podobné postavám ze Star Wars: Battlefrontu

Battlefield 1 zahrne elitní třídy podobné postavám ze Star Wars: Battlefrontu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

27

Jde o tři typy odolných pěšáků s velmi účinnými zbraněmi, kteří mohou při správném využití zvrátit průběh boje. <strong>+ nové screenshoty</strong>

Reklama

Battlefield 1 se nám včera ukázal v působivém traileru, došlo i na informace o vydání otevřené bety a dnes večer nás čeká živý stream. Pokud by vám to všechno stále přišlo málo, jsou tu ještě informace týkající se tzv. Elite Classes, tedy elitních jednotek.

Můžete si je představit jako obdobu hrdinů a padouchů z nového Battlefrontu. Jde o pěšáky s výrazně větší výdrží, než jakou má normální, hráčem ovládaná postava, a třímají devastující zbraně. Jejich správné použití může dost ovlivnit průběh boje, zatímco špatné využití bude tak akorát mrháním potenciálně zásadní možnosti.

Battlefield 1 nabídne celkem tři Elite Classes. Jednou z nich je Flame Trooper (plamenometčík), který je vybavený ohnivzdorným oblekem a silným plamenometem. To jsou jeho přednosti, slabinou je naopak trvalé nošení plynové masky, kvůli níž má značně omezené vidění a možnosti pohybu. Proto je vhodné na něj útočit z dálky.

Sentry (strážce) vypadá tak trochu jako středověký rytíř a mohli jste ho vidět už ve včerejším traileru. Ano, to je ta obrněná obluda, vybavená vodou chlazeným kulometem. Samozřejmě může způsobit značné škody a dost vydržet, ale jeho slabinou je absence plynové masky.

Pak je tu Tank Hunter (lovec tanků), určený pro likvidaci tanků z nemalé vzdálenosti. Je vybavený zbraní Mauser 1918 Tankgewehr, s níž se však dá střílet jen vleže (leckdo si určitě vzpomene na Red Orchestru 2). S touto zbraní sice je možné likvidovat pěšáky, ale je určená pro poškození kritických částí tanků a jejich pancíře. Není tak problém přesnou střelbou vyřadit pásy, kulomety nabo děla obrněných vozidel.

Všechny tři elitní třídy si budeme moci vyzkoušet nejen ve finální hře, ale i v betě. Zatím však nevíme, jakým způsobem se k nim člověk dostane. Snad lidé z DICE zakomponovali šetrnější a realističtější řešení než porůznu generované levitující power-upy jako v Battlefrontu.

Nové screenshoty

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama