Cliff Bleszinski opouští Epic Games
Gears of War Novinka Cliff Bleszinski opouští Epic Games

Cliff Bleszinski opouští Epic Games

Daniel Kremser

Daniel Kremser

8

Jeden z hlavních tvůrců Gears of War a série Unreal zřejmě opouští herní průmysl!

Reklama

CliffyB je přitom součástí firmy již 20 let a nesmazatelně se zapsal do videoherní historie. Za jeho odchodem pak údajně nejsou neúspěchy firmy, ale osobní důvody.

"Hry jsem dělal už jako teenager a vlastně jsem je dělal non-stop. Vyrost jsem v herním byznysu a nyní je potřeba dát si opravdu dlouhou přestávku. Bude mi chybět mnoho fantastických lidí a projektů," napsal Bleszinski v osobním dopise na oficiálních stránkách Epicu.

V současné době byl Cliff zainteresován ve Fortnite a vývoji nového Unreal Enginu. Tyto projekty by však neměly být ohroženy. Jeho odchod je totiž podle dostupných informací schválen i nejvyššími místy studia.

Otázkou ovšem zůstává, jaká bude budoucnost tvůrčího celku bez vizionáře a inovátora, jakým právě Cliff Bleszinski bezesporu byl! Přitom již nedávno studio přišlo o hned několik klíčových osob z oblasti vývoje.

Co se to děje? Herní průmysl začínají opouštět ikonky tohoto odvětví. Po odchodu zakladatelů BioWare i CliffyB. Čeká nás éra nových neznámých tváří, které se budou podílet na vývoji známých sérií?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama