20. výročí série Atelier oslaví vydání Nelke & the Legendary Alchemists
Novinka 20. výročí série Atelier oslaví vydání Nelke & the Legendary Alchemists

20. výročí série Atelier oslaví vydání Nelke & the Legendary Alchemists

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC

RPG, kombinované s budovatelskou strategií, vyjde konce roku pro PS4, Switch a PC.

Reklama

Za svou dlouholetou existenci si jistě dokázala série Atelier získat na svou stranu mnoho hráčů. Dovolím si tvrdit, že pokud jste někdy zkusili aspoň jeden jakýkoliv díl a byli jste spokojeni, můžete se bez nejmenších obav vrhnout na jakýkoliv jiný. ​K pěknému výročí 20 let se ale Gust rozhodl nabídnout fanouškům tak trochu něco jiného.

Koncem tohoto roku plánuje Koei Tecmo v Severní Americe a v Evropě vydání nového dílu, nazvaného Nelke & the Legendary Alchemists: Ateliers of the New World. Na konzolích PlayStation 4 a Switch, a prostřednictvím Steamu i na PC, si budeme moci vyzkoušet relativně jiný formát této JRPG série, zaměřený více na budování města.

20. výročí série Atelier je shrnuto v traileru výše, ale my si jej v podobě hry Nelke & the Legendary Alchemists: Ateliers of the New World budeme moci užít ještě víc a zároveň se setkat s oblíbenými postavami. Potvrzeny máme prozatím jména jako je Kunos, Lotus, Rorona, Totori, Firis, Raze, Enderk, Sterk, Pepperoni, Lilie, Shallotte, Lydie, Felt, Edge, Hagel a třeba, ale hlavní prioritou bude budování města.

I když se můžeme těšit na spoustu známých tváří, tak hlavní hrdinkou bude mladá šlechtična Nelke von Lestamm (dabing Rina Honnizumi), která byla od mala fascinována starobylou legendou o Granzweit. Jde o příběh Granzweitského stromu, o němž se říká, že těm kteří jej objeví, předá velkou moc. Když pak Nelke vyrůstala, zjistila že její alchymistické dovednosti nejsou moc kvalitní a tak se stala vládním úředníkem, aby mohla pomáhat lidem kolem sebe.

Osud ale chtěl něco jiného a tak v den, kdy měla Nelke ukončit studium akademie, zjistí, že na pověsti o tajemném stromu je něco pravdy a že jej lze naleznout v zemi jejího otce v blízkosti malé vesnice Westwald. Její otec jí nakonec dovolí po stromu pátrat, ale musí splnit jenu podmínku. Stát se guvernérem oblasti a pomoci rozvoji Westwaldu do podoby prosperujícího města. Na hráčích bude, aby tvrdě pracovali na vybudování prosperujícího Westwaldu, ale k tomu si musí vyžádat pomoc mnoha alchymistů. Ve městě se proto postupně usadí slavní alchymisty z předešlých dílů série Atelier, včetně těch z trilogií Salburg, Arland, Dusk a Mysterious.

Níže se pak můžete podívat na první plnohodnotný trailer anebo rovnou navštívit oficiální internetové stránky hry Nelke & the Legendary Alchemists: Ateliers of the New World. Pod videem ještě naleznete galerii obrázků z chystané hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama