Strategic Command: World War I
Novinka Strategic Command: World War I

Strategic Command: World War I

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Windows PC

Nový díl staré řady tahových válečných strategií se vrací na hexy.

Reklama

Jubilejní desátou hrou řady hardcore válečných strategií Strategic Command je v první světové válce se odehrávající Strategic Command: World War I. Není to ale zbrusu nový titul, ale důkladně zmodernizovaný díl stejného jména původně z roku 2011 a nástupce velmi podobného Strategic Command World War I: The Great War z roku 2017. Tato strategická série je jinak již 17 let stará, když se většina jejich her věnuje hlavně 2. světové válce.

 

Strategic Command: World War I

 

Strategic Command: World War I vyrobilo kanadské studio Fury Software z Toronta, pro něhož je to šestá hra v sérii Strategic Command. Ostatně toto studio se ničemu jinému ani nevěnuje. Nová hra je opět klasická hardcore tahová strategie s velmi střídmým rozhraním a grafikou, jež se věnuje západní frontě Velké války. Jak se na tuto řadu sluší a patří, tak i nový díl je velmi podrobný a pečlivý, i když vypadá jako dvacet let stará hra, pročež jen manuál má skoro 300 stránek.

Oproti svému předchůdci hra nabízí nejen občerstvené a přehlednější rozhraní, ale také 3 nové jednotky, 3 různé kampaně (1914 - Call to Arms, 1914 - Triple Alliance, 1917 - Fate of Nations), 4 mapy evropského, afrického, blízkovýchodního a atlantického bojiště, podporu multiplayeru pro 2 hráče a návrat na hexová políčka, která se v dílech pokrývajících 1. světovou, na rozdíl od té 2. války, ještě neobjevila.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=l13n7gUTgZE[/embed]

 

Strategic Command: World War I si zakoupíte buď digitálně na Steamu za 33,99 EUR (cca 870,-), nebo za příplatek v krabicové podobě ze stránek vydavatele Matrix Games. Na Steamu má hra ve většině kladné recenze.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama