Nintendo Indie World: Axiom Verge 2
Novinka Nintendo Indie World: Axiom Verge 2

Nintendo Indie World: Axiom Verge 2

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Nintendo Switch Switch

2D akční adventura vyjde ve 2020 jako exkluzivní hra pouze na Switch.

Reklama

Axiom Verge je velmi dobře hodnocená akční adventura z bočního 2D pohledu ve stylu metroidvania* od jediného amerického vývojáře Thomase Happa, který ji vytvořil pomocí nástrojů Microsoft XNA. Axiom Verge postupně od roku 2014 vyšla na širokou škálu platforem od PS Vity po Switch, kam se podívala úplně naposled v předělávce původní Wii U edice.

 

Nintendo Indie World: Axiom Verge 2

 

A právě na Switch se nový druhý díl Axiom Verge 2 podívá nejdříve, jak bylo oznámeno na akci Nintendo Indie World. A navíc se zdá, že minimálně s časovou exkluzivitou! Majitele switchů tak může hřát, že žádné další platformy oznámeny nebyly. Hru opět připravuje pouze jediný autor a i když má nový titul ve svém názvu dvojku, na předchůdce přímo nenavazuje a půjde o zcela novou hru, jen zasazenou do podobného světa.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=BhWRJb2hLi0[/embed]

 

Potkáte tu úplně nové postavy, nové nepřátele, dostanete nové síly a schopnosti a hra využívá také nového surrealistického světa, který se tváří jako prastará, alternativní obdoba Země zasazená do chladných antarktických biomů. Tady nikdy nebudete přesně vědět, jestli jste v realitě, nebo nikoli. Ani popis druhého dílu přímo z tužky autora vám moc nepomůže: „Život i posmrtný život, realita i fikce, sen i noční můra. Takový je Axiom Verge 2...”

 


 

* Metroidvania je názvem pro subžánr akčních dobrodružných videoher. Vznikl složením z názvů herních sérií Metroid a Castlevania. Hry žánru Metroidvania používají herní design a mechanismy, které jsou podobné hrám z těchto dvou sérií. Tituly typu Metroidvania se vyznačují velkou, propojenou mapou světa, kterou může hráč prozkoumat, ovšem přístup do určitých částí světa je často omezen dveřmi nebo jinými překážkami, jež mohou být překonány, jen pokud hráč ve hře získal speciální předměty, nástroje, zbraně nebo schopnosti.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama