Údajná pokročilá zpětná kompatibilita PS5
Novinka Údajná pokročilá zpětná kompatibilita PS5

Údajná pokročilá zpětná kompatibilita PS5

Denis Růžička

Denis Růžička

14
Platformy PlayStation PlayStation 5

Je libo upscaling všech předchozích generací PS her do 4K?

Reklama

Máme skvělou zprávu pro lidi, kteří již vyhlíží budoucí generaci konzolí, ale zároveň pro ty, co občas dostanou chuť zahrát si klasiku na původním PlayStationu, PS2 nebo PS3.

Poněkud svérázný insider z YouTube kanálu HipHopGamer se rozpovídal o tom, že PlayStation 5 bude mít zabudovanou pokročilou emulaci starších konzolí, doslova cosi jako "remasterovací engine". Ten by měl umožnit zpětnou kompatibilitu pro všechny hry z předchozích konzolí PlayStation, samozřejmě s podporou moderních televizorů a údajně s možností upscalingu do 4K.

Sony údajně tímto přejde z dosavadní politiky opětovného vydávání placených remasterů na výrobu mnohem radikálnějších remaků, jako byl třeba Shadow of Colossus.

Autor zároveň poukazuje na zpětnou kompatibilitu Xboxu (kde dokonce funguje, že jakmile si konzole osahá vaši starou originálku, umožní vám její digitální verzi stáhnout zadarmo) a upozorňuje, že zatím víme jen o zlomku služeb a funkcí, které Sony pro PS5 chystá.

Teď záleží, nakolik se dá tomuto zdroji věřit. Sám uvádí, že mluvil se spoustou lidí a má zprávy z několika zdrojů. Sony oficiálně nic nepotvrdila. Víme jen, že PS5 bude kompatibilní s PS4 tituly. Snad se brzy dozvíme více.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama