Občerstvený Wasteland Remastered
Novinka Občerstvený Wasteland Remastered

Občerstvený Wasteland Remastered

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Slavný předchůdce Falloutu přichází s vylepšeným obrazem a zvukem.

Reklama

Po více než třiceti letech se svého vzkříšení dočkal praděd všech post-apokalyptických her a přímý předchůdce série Fallout, izometrické akční RPG Wasteland, které v roce 1988 vyrobilo slavné studio Interplay pod vedením Briana Farga. Wasteland se odehrává v post-katastrofické pustině Spojených států v roce 2087 devadesát let po globální jaderné válce, kdy se ujmete role velitele jednotky tzv. pouštních Rangerů, kteří jsou jedinými ochránci práva v nelítostné rozvrácené společnosti před zloději, bandity, mutanty a další havětí, jež se v radioaktivním světě vyskytuje.

 

Občerstvený Wasteland Remastered

 

Wasteland Remastered vyrobilo současné studio Briana Farga inXile Entertainment sídlící v americkém New Orleans, takže se na něm podíleli zčásti stejní vývojáři, kteří před těmi třiceti lety pracovali na originálu. Nové vydání není nijak signifikantně zmodernizované, nebo výrazně odlišné, ale vylepšilo a zjemnilo grafiku, vyčistilo zvuk a přidalo podporu současných ovladačů. Staronová hra vyšla digitálně na Steamu a GOGu, jedinou konzolovou verzí je ta pro Xbox One, přičemž titul je součástí služby Microsoft Xbox Game Pass Ultimate. Ceny začínají na 14,99 EUR (cca 380,-).

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=W6KF4xc-cd4[/embed]

 

Zakoupit a zahrát si můžete také graficky daleko vyspělejší druhý díl Wasteland 2, jenž v roce 2014 také vyrobil Brian Fargo se svým týmem z inXile Entertainment. Na Xzone za PC digitálku dáte pouze 269,- a k dispozici jsou i konzolové verze či sběratelky. A aktuálně Brian Fargo a spol. dokončují Wasteland 3, který by měl na PC, Macy, Linux, PS4 a X1 dorazit v květnu 2020.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama