Pocta Falloutu v Beautiful Desolation
Novinka Pocta Falloutu v Beautiful Desolation

Pocta Falloutu v Beautiful Desolation

Michal Jonáš

Michal Jonáš

2
Platformy Windows PC

Nová sci-fi adventura se široce inspirovala klasickými Fallouty.

Reklama

Beautiful Desolation je nová post-apokalyptická sci-fi 2D adventura s izometrickým pohledem, kterou vytvořilo a vydalo studio The Brotherhood Games. To od roku 2015 tvoří bratrské duo Christopher a Nicolas Bischoffové, kteří tvoří ještě s jedním kolegou v jihoafrickém Cape Townu. Bráchové mají za sebou velmi dobře hodnocenou izometrickou hororovku Stasis a také externě spolupracují s inXile Entertainment Briana Farga na vývoji Wastelandu 3.

Jejich třetí hrou je Beautiful Desolation, jež se také odehrává poblíž Kapského města v Jihoafrické republice ve vzdálenější budoucnosti post-apokalyptické Afriky (příběh ovšem na úvod hry začíná ještě v minulosti), jež je zasažena jakýmsi tajemným mimozemským artefaktem obrovských rozměrů, jemuž chcete přijít na kloub. Myslíte si totiž, že vláda o artefaktu a jeho schopnostech lže. Do toho navíc musíte najít svého záhadně ztraceného bratra, čímž je o tajemnou zápletku na sci-fi notě dobře postaráno.

 

Pocta Falloutu v Beautiful Desolation

 

Tvůrci se při tvorbě široce inspirovali prvními dvěma díky Falloutu (jejich oblíbená řada), pročež nová hra by se dala klidně brát jako jihoafrický Fallout, protože vypadá takřka stejně díky podobné 2D izometrické grafice s předkreslenými pozadími, jež lze přibližovat a oddalovat, a i váš šikovný tablet připomíná první verze Pip-Boye, o podobném stylu uživatelského rozhraní s ikonickými červenými kulatými tlačítky ani nemluvě. Však ji během úspěšné kampaně na Kickstarteru podpořil sám slavný otec Falloutu Brian Fargo.

Oproti Falloutu ale Beautiful Desolation není akční RPG, nýbrž klasická příběhová klikací (point and click) adventura s logickými hádankami plná bizarních tvorů, lokací a zvířat. Na Steamu a GOGu si hru zakoupíte od 15 EUR (cca 380,-), přičemž na GOGu je sice krapánek dražší, ale zase k ní do 4. března dostanete starší hru studia Stasis v hodnotě 9 EUR zadarmo.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=dDXZ_hsHUVw[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama