Hra ze světa Lego Bionicle s obrovským potenciálem
Novinka Hra ze světa Lego Bionicle s obrovským potenciálem

Hra ze světa Lego Bionicle s obrovským potenciálem

Johny

Johny

6

Bude ale dokončena?

Reklama

Pokud vám někdy v životě prošla rukama stavebnice Lego, možná jste narazili i na sérii Bionicle. Velká biomechanická stvoření zvané "Toa", která svými schopnostmi dokáží ovládat různé živly. Tato série kostiček obdržela i vlastní příběh původu, který se projevil jako úspěšným lákadlem, a proto společnost Lego začala příběhy implementovat i do dalších sérií.

Bionicle se objevil nejen v komixech, novelách, filmech nebo krátkých animovaných seriálech, ale také i ve hrách.

  • BIONICLE: Quest for the Toa se objevil v roce 2001 na Game Boy Advance.
  • BIONICLE: Matoran Adventures vydaný v roce 2002 také na Game Boy Advance.
  • BIONICLE: The Game pro Game Boy Advance, PC, Nintendo GameCube, PlayStation 2 a Xbox dorazilo na stánky rok poté. Následující rok byla vydána i verze pro Mac. První 3D akční dobrodružná hra v sérii.
  • BIONICLE: Maze of Shadows v roce 2005 opět zůstalo pouze při Game Boy Advance.
  • BIONICLE Heroes zkusilo v roce 2006 to co BIONICLE: The Game. Opět jde o 3D akční dobrodružnou hru vydanou na spoustu platforem včetně Nintenda DS, kde hra byla z pohledu první osoby.
  • BIONICLE Mask of Creation snad nikoho nepřekvapí, že se v tak moderní době vydání (2015) objevila jako free-to-play hra na mobilních zařízeních s operačními systémy Android a iOS.
  • BIONICLE Mask of Control následovalo kroky předchůdce.
  • V plánech bylo také několik dalších oficiálních projektů, které však nikdy nespatřili světlo světa a v průběhu vývoje byly zrušeny.

Dále existují i hry vytvořené samotnými fanoušky, ale snad žádná nedosahuje tak vysokého potenciálu, jako nově představena hra Bionicle: Quest for Mata Nui.

Toto RPG v otevřeném světě bylo ve vývoji přes šest let. Hra obsahuje úkoly, větvené dialogy, různé herní styly podle toho jakou masku máte zrovna nasazenou a dokonce se našlo místo i pro multiplayer. To a více můžete vidět i ve dvanácti minutovém gameplay videu:

Co projektu ale hrozí je, že Lego nebo kdokoliv jiný spojený se sérii Bionicle může vývoj hry snadno utnout za porušení autorských práv. Proto vždy kroutím hlavou nad tím, proč takové projekty musí odhalit ještě nedodělané. Nakonec se jich vůbec nedočkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama