Daniel Vávra se vyjádřil k sérii Mafia
MAFIA: Definitive Edition Novinka Daniel Vávra se vyjádřil k sérii Mafia

Daniel Vávra se vyjádřil k sérii Mafia

Martin Pritula

Martin Pritula

54
Platformy Windows PC

Vávra oděšel z 2K dobrovolně, preferoval by remake druhého dílu.

Reklama

Asi nikoho nepřekvapí, že po oznámení remaku titulu Mafia: The City of Lost Heaven se velká část fanoušků začala dotazovat Daniela Vávry na to, zda je s tímto projektem nějak spjatý, či nikoliv. Ten již před více než týdnem potvrdil, že s projektem nemá nic společného. Včera se Vávra rozhodl zveřejnit další příspěvek, ve kterém popisuje nejen svůj postoj k remaku, ale zmiňuje také to, že pokud by bylo rozhodnutí na něm, tak by raději přepracoval díl druhý. Ještě důležitější je však informace, že ze studia 2K odešel dobrovolně a nebyl, jak mnozí spekulovali, vyhozen. Celé vyjádření si můžete přečíst níže.

Vyjádření Daniela Vávry:

Takže ještě jedno vyjádření: Je poměrně obtížné a nepříjemné s ledovým klidem 11 let poslouchat různé fámy, drby a pomluvy, jak vás odněkud vyhodili, protože se prý kvůli vaším megalomanským plánům nedalo něco dokončit a celou dobu být zticha, protože dodržujete dohody a smlouvy a jste loajální ke svým kolegům a přátelům, kteří tam stále pracují. Takže tady to máte od toho, kdo mě měl "vyhodit".

Odešel jsem sám. Hra se rozhodně neodkládala kvůli mým megalomanským plánům. Vzhledem k tomu, že jsem na ní po většinu jejího vývoje nepracoval a dělal jsem v jiném teamu na něčem jiném, šlo by to i dost těžko. Právě naopak. Já jsem se celou dobu snažil megalomanským plánům bránit a pokud snad něco mohu říct, tak jsem byl od začátku zásadně pro to, aby se druhá hra udělala na původním engine M1 jen pro PC a co nejrychleji.

Co se remaku týče, vizuálně vypadá velmi dobře. Vzhledem k tomu, že to nebude 1:1 remake, tak si nechám hodnocení na dobu až vyjde.

Přepisoval bych já něco v kánonu M1, kdybych dělal remake? Určitě. Byla to první věc, kterou jsem napsal, takže vyladit by šla zcela jistě. Moc dobře ale všichni, kdo mě znáte víte, že nemám rád remaky, rebooty a restarty, obzvlášť pokud je dělá někdo jiný než původní autoři, protože obvykle to není zdaleka tak dobré jako originál. To platí i pro hudbu, remastery vinylů a další věci. Nemám to rád. Moje vlastní práce pak pochopitelně není výjimka, takže můj postoj je zatím rezervovaný.

Pokud by bylo na mě a měl dělat nějaký remake, nebo directors cut, tak by si ho jistě zasloužila M2, protože tam je hodně věcí, které by si zasloužily dodělat do plánované podoby a jestli mě něco mrzí, tak promarněný potenciál zde a rozhodně bych rád pomohl s realizací původního záměru, protože si to ta hra zaslouží.

Když jsem teď viděl po dlouhé době intro M2 s tím malým klukem a fantastickou hudbou od Matus Siroky, málem mě vyhrkly slzy. Škoda, že pak následuje ten první quest...

 

Daniel Vávra se vyjádřil k sérii Mafia
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama