Microsoft zruší streamovací službu Mixer
Novinka Microsoft zruší streamovací službu Mixer

Microsoft zruší streamovací službu Mixer

Martin Pritula

Martin Pritula

13

Partneři se přesunou na Facebook Gaming, včetně služby xCloud.

Reklama

Twitterový účet streamovací služby Mixer vydal překvapivé prohlášení o plánovaném datu vypnutí této služby. Mixel bude kompletně stažen 22. července a své partnery Microsoft začne ode dneška přesouvat na konkurenční službu Facebook Gaming, do níž v budoucnu integruje svou herní streamovací službu xCloud.

To, že Microsoft plánuje xCloud není žádným tajemstvím, avšak integrovat jej do služby Mixer by nebylo kvůli malé uživatelské základně vhodné. Zajímavou informací je, že by Microsoft rád oslovil se svou streamovací službou na dvě miliardy uživatelů, kteří do této doby nechtěli/nemohli investovat do herních periférií. To se zdá býti jako naprosto neuvěřitelné číslo a je proto otázkou, zda se jim toho podaří dosáhnout.

Datum spuštění služby xCloud by mělo proběhnout koncem letošního roku.

Zajímavé je, že klíčoví tvůrci, mezi které se řadí například Ninja a Shroud sice údajně dostali od Facebooku nabídku, ale nedospěli k dohodě. Veškeré finance, které byly s jejich přesunem na Mixer spojeny jim zůstanou, ale nyní mohou působit kdekoli budou chtít. Dá se proto předpokládat, že se vrátí na Twitch a jedná se tak pro ně o naprosto ideální situaci.

Na počet uživatelů a mnoho dalších údajů o jednotlivých streamovacích platformách se můžete podívat v tabulce níže. Mimo jiné si tak můžete povšimnout, že je Facebook Gaming momentálně nejrychleji rostoucí streamovací službou.

Microsoft zruší streamovací službu Mixer
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama