Sony představuje televize speciálně pro PlayStation 5
Novinka Sony představuje televize speciálně pro PlayStation 5

Sony představuje televize speciálně pro PlayStation 5

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

34
Platformy PlayStation PlayStation 5

Nové modely nabídnou 4K rozlišení při 120 fps.

Reklama

Společnost Sony nově představila řadu televizorů Bravia, které nosí oficiální nálepku "Ready for PlayStation 5". Jinak řečeno se jedná o televizory vyrobené speciálně pro konzoli nové generace. Jejich parametry přitom slibují, že z konzole vytáhnou naprosté maximum. Tyto televizory potom vznikly ve spolupráci se Sony Interactive Enterteinment.

Sony označila jako "Ready for PlayStation 5" hned dva televizory, model XH90 a ZH8. Podle Sony dokáže model XH90 vyprodukovat obraz o kvalitě 4K s frameratem 120 fps a prodlevou 7, 2 ms. Model ZH8 naopak slibuje rozlišení až 8K a framerate 120 fps při 4K rozlišení.

Rozlišení a framerate ale není všechno, čím se "Ready for PlayStation 5" televizory můžou pochlubit. Tyto modely budou vybaveny i režimem Game Mode, který umožňuje hráči ovládat televizi i PS5 pomocí ovladače DualSense, nebo ovládat konzoli dálkovým ovladačem televize. Zážitek z hraní by potom měl doplnit zvukový systém. Avšak nutno upozornit, že podpora těchto nejnovějších technologií přijde až s plánovaným updatem.

Někteří fanoušci, ale i odborníci se pozastavují nad výběrem společnosti Sony ohledně toho, které modely dostanou označení "Ready for PlayStation 5". Poukazuje se také na některé chybějící funkce pro hráče, které třeba konkurenční společnost Samsung do svých televizorů zavedla. Příkladem může být chybějící funkce Dynamic Black Equalizer, která zvyšuje jas v tmavých oblastech, aniž by ovlivnila ty jasné.

Težko tak říct, zdali je označení vybraných televizorů titulem "Ready for PlayStation 5" pouze marketingovým tahem, nebo tyto televizory skutečně nabídnou hráči plnohodnotný potenciál nové konzole v celé kráse.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama