PlayStation měl rekordní první kvartál
Novinka PlayStation měl rekordní první kvartál

PlayStation měl rekordní první kvartál

Ondřej Partl

Ondřej Partl

14
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Z karantény a koronaviru těží další společnost v herním průmyslu.

Reklama

Pandemie koronaviru, respektive spíše různá opatření, která byla zavedena kvůli ní, většině lidí škodí, avšak dá se říci, že herní průmysl z ní spíše profituje. Obyvatelstvo sedí doma, nudí se, a tak se vrhá do hraní her. Díky tomu si své rekordní první kvartály fiskálního roku užilo třeba Take-Two či Capcom, přičemž k tomuto duu se přidává i Sony Interactive Entertainment - tedy herní divize společnosti.

Ta v období od 1. dubna do 30. června dosáhla na výnosy v hodnotě 5,63 miliard USD, tedy 124,5 miliard Kč (nárůst oproti minulému roku o 32 %), což se přetavilo následně na zisk v hodnotě 1,173 miliard USD, v českých korunách tedy zhruba 26 miliard (nárůst o 68 %), přičemž se jedná o rekordní částku této větve v tomto období.

PlayStation měl rekordní první kvartál

Zajímavostí pak jistě je, že z oněch 5,63 miliard je 41 % z dodatečného obsahu (tedy mikrotransakce, DLC a další). Celých 16 % pak patřilo předplatným, zatímco 4 % si uzmuly periferie.

Co se následně týče samotných konzolí, tak těch se za tuto dobu prodalo 1,9 miliónů kusů (oproti 3,2 miliónům z minulého roku pokles), díky čemuž má PlayStation 4 celkově na kontě 112,3 prodaných jednotek.

Dařilo se ovšem i exkluzivním hrám, kdy se za toto období prodalo 18,5 miliónů kopií těchto her. Do tohoto čísla více jak čtyřmi milióny přispělo i The Last of Us Part II. Celkově se prodalo 91 miliónů her pro PlayStation 4 systém, což je téměř stoprocentní navýšení oproti stejnému období v roce 2019. Pokud by vás zajímal procentuální podíl digitálních her, tak ten se ustálil na 74 %.

Svého navýšení se dočkala i služba PlayStation Plus, která získala 3,7 miliónů nových předplatitelů, přičemž se celkové číslo dostalo na 44,9 miliónů.

Co se následně týče blížícího se PlayStation 5, tak investoři byli ujištěni, že koronavirus neměl žádný velký dopad na plány s touto konzolí, přičemž je tedy stále plánováno vydání ke konci tohoto roku.

Tento měsíc bychom se pak mohli dočkat bližších informací k samotné ceně a přesného data vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama