Novinka Samorost 2 slaví 15. narozeniny a vychází na nové platformě

Samorost 2 slaví 15. narozeniny a vychází na nové platformě

Martin Pritula

Martin Pritula

Platformy Windows PC Apple iOS Android Android Apple Mac

Úspěšná adventura od české Amanity rozšiřuje své působiště.

Reklama

Jak již titulek prozrazuje, česká point-and-click adventura Samorost 2 slaví 15. narozeniny. Spolu s tím se ale dočkala nové, velké aktualizace a vyšla i na novou platformu, čímž rozšiřuje své působiště. Hra vedle platforem PC a Mac poprvé míří také na Android a přenosná zařízení s operačním systémem iOS/iPadOS. Aktualizace přichází s vyšším rozlišením grafiky, podporou celé obrazovky, úpravami v herním designu, novými zvukovými efekty či předělaným systémem ukládání, což celou hru značně vylepšuje.

S přípravou aktualizace vývojářům z Amanity pomohla i vlastnoručně vycvičená umělá inteligence, díky níž může mimo jiné hra běžet i na celé obrazovce. Četných změn a úprav se dočkaly také zvukové efekty, a například hlavní hrdina se tak může pochlubit pestřejším repertoárem hlášek a výkřiků. Dále tu na hráče čeká zcela nová úvodní obrazovka, zjednodušené uživatelské rozhraní nebo achievementy. Zastaralý systém ukládání pomocí hesel pro jednotlivé úrovně byl nahrazen přívětivějším výběrem levelů z hlavního menu, a zejména hráčům na mobilních platformách pak přijde vhod funkce zoom, díky které si pomocí zažitého “pinch” gesta mohou prohlédnout svět pěkně zblízka.

Modernizovaná verze samorostu je již k dispozici zdarma všem vlastníkům hry na platformách Steam, GOG, Humble Store, Mac App Store a itch.io. Noví zájemci si jí můžou pořídit na PC/Mac za cenu $5 přímo na stránkách autorů. Na mobilních platformách iOS/iPadOS a Android vás přijde na $2.99.

Výše se můžete podívat na oznamovací trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama