Watch Dogs Legion vymění "kontroverzní" podcast
Novinka Watch Dogs Legion vymění "kontroverzní" podcast

Watch Dogs Legion vymění "kontroverzní" podcast

Dominik Tománek

Dominik Tománek

17
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Ubisoft řeší další problém u nových Watch Dogs.

Reklama

Ubisoft plánuje z Watch Dogs: Legion odebrat dvě epizody podcastů, ve kterých vystupuje britská novinářka Helen Lewisová. Ta se totiž v roce 2017 kriticky vyjádřila k navrhované legislativě, která měla umožnit určení vlastního genderu. Skupinou kritiků na Twitteru a diskutujícími z herního fóra ResetEra byl její text označen za transfobní, a tak Ubisoft podnikl výše zmíněné kroky.

Problém se týká článku "A man can't just say he has turned into a woman" (překlad: "Muž nemůže jen tak říct, že se proměnil v ženu"), ten vyšel jako názorový text v New York Times v červenci roku 2017. Někteří hráči zjistili, že se hlas Lewisové objevuje ve dvou dílech podcastu BuccanEar a reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Na základě kritiky ze sociálních sítí se tak Ubisoft rozhodl, že "kontroverzní" podcasty ze hry stáhne a nahradí je jinými. Pro server Kotaku se následně i k celé situaci jeden ze zástupců vyjádřil:

"Vývojářský tým pracoval s externím producentem, který vybíral kandidáty na podcasty. Ten si v době natáčení nebyl kontroverze vědom. Přestože podcasteři uvnitř hry četli předem napsaný text a nemluví sami za sebe, tak chápeme, že samotná spolupráce se může zdát urážlivá. Zareagovali jsme odebráním obou epizod, v příštím updatu je nahradíme a do budoucna si budeme lépe prověřovat pozadí pracovníků."

Je zajímavé sledovat jak mají sociální sítě čím dál větší vliv na vývoj her. Ubisoft ale takhle nejspíš reaguje kvůli nedávné vlně obvinění vývojářů ze sexuálního obtěžování a obecně špatných pracovních podmínek. Určité opatření společnost provedla už v červenci, kdy z pozice viceprezidenta kreativního týmu rezignoval Michel Ancel. Ten však spojitost obvinění a odchodu odmítl. Září se neslo v podobném duchu, když generální ředitel Yves Guillemot oznámil, že proběhne "výměna některých pozic".

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama