Sony údajně jedná o akvizici Bluepoint Games
Novinka Sony údajně jedná o akvizici Bluepoint Games

Sony údajně jedná o akvizici Bluepoint Games

Martin Pritula

Martin Pritula

11
Platformy PlayStation PlayStation 5

Doplní portfolio PlayStationu další špičkové studio?

Reklama

Není tomu dávno, co celým světem prolétla informace o akvizici Bethedy, která nyní spadá pod Xbox Games Studios a je to jen několik dní od uzavření dohody o akvizici společnosti Codemasters, která bude od příštího roku operovat pod Take-Two.

Nyní tu však máme spekulace, které sice nepochází z žádného renomovaného zdroje, i tak ale působí, vzhledem k okolnostem, poměrně uvěřitelně. Na fóru ResetEra uživatel s přezdívkou MarsipanRumpan napsal:

Budu upřímný a hned na začátek sdělím, že jsem nebyl schopen prokázat oba své „zdroje“ týmu ResetEry. Důvod, proč jsem nemohl ověřit svůj druhý zdroj, je ten, že by s tím daný člověk nesouhlasil. Vím, že vyvolá určité pochybnosti, ale sám tomu, co zde píši, věřím z několika různých důvodů.

Podle mého zdroje, který je obeznámen s vývojáři z Bluepoint Games, je právě dokončována dohoda o akvizici. Zdá se, že Demon's Souls byl jakousi „závěrečnou zkouškou“ co se pozitivní zpětné vazby na práci studia týče.

Důležité části dohody jsou:

Ze strany Bluepoint Games:

  • Chtějí se ujistit, že dostanou šanci na pracovat na nové IP, nechtějí být jen studiem na remaky.
  • I když jsou se svou nezávislostí spokojeni, také si uvědomují, že toto odvětví rychle roste a vyvíjí se. Jsou spokojeni se svým stávajícím partnerstvím se Sony a rozhodli se nabídku Sony přijmout.

Ze strany Sony:

  • Jsou velmi zaujati pracovní morálkou studia Bluepoint, které vytváří vynikající remaky v dostatečné rychlosti.
  • Mají dobrý vztah s dalšími studiemi SIE, zejména Sony Japan Studios, se kterými spolupracovali během Shadow of the Colossus i Demon's Souls.
  • Odbornost, dovednosti a technologie, které má Bluepoint k dispozici lze použít pro budoucí projekty.

Dohoda se dokončuje a měla by být oznámena brzy. Časové období, které jsem získal, je, že se tak stane před 28. únorem příštího roku.

Na závěr ještě jednou poprosím, abyste tyto informace brali se značnou rezervou.

A co si o údajné akvizici Bluepoint Games myslíte vy? Přáli byste si nějaký další remake nebo byste byli raději za novou IP?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama