Vývoj druhého S.T.A.L.K.E.R.a jde dobře
S.T.A.L.K.E.R. 2 Novinka Vývoj druhého S.T.A.L.K.E.R.a jde dobře

Vývoj druhého S.T.A.L.K.E.R.a jde dobře

Ondřej Partl

Ondřej Partl

5
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Těšit se můžeme i na ray-tracing či využití rychlých SSD disků v Xbox Series konzolích.

Reklama

Na úplném konci minulého roku vývojáři z GSC Game World udělali radost všem fanouškům chystaného pokračování post-apokalyptického S.T.A.L.K.E.R.a, jelikož vydali kompletně novou ukázku, zachycují nebezpečný svět očima nového hlavního hrdiny - Skiffa.

Pár dní poté na stránkách Xbox Wire se objevil krátký článek, kde se PR specialista z GSC Game World, Zakhar Bocharov, rozpovídal právě o této ukázce, přičemž se s námi podělil i o nějaké další dodatečné informace.

Osudy nového hrdiny tak mají představovat kompletně novou velkou kapitolu Zóny, kdy skrze jeho oči zažijeme rychle se měnící scenérie a tajemné lokace, v nichž vás bude tížit pocit z všudepřítomného nebezpečí.

Ukázka, jenž byla uvolněna koncem minulého roku (zhlédnout ji lze výše), se posléze odehrávala v opuštěné škole na okraji města Pripjať. Toto místo je velice nebezpečné a nikdo by zde nebyl ze své vlastní vůle.

Přesto to zde nevypadá zcela opuštěně, jelikož si můžeme všimnout čerstvě rozdělaného ohně a kytary, polehávající opodál.

Skif si však toho v ukázce jen sotva všimne, jelikož spěchá, kdy to vypadá, že ho pronásleduje něco nebezpečného, kdy velice záhy zjišťujeme, že se jedná o emisi - energetickou anomálii, kterou všichni fanoušci S.T.A.L.K.E.R.a důvěrně znají, tudíž i ví, že jakmile se jedna objeví, je dobré se velice rychle schovat. A to dělá i Skif.

Bohužel jeho snaha nepřináší přílišné plody, jelikož budovat je napůl zničená a jeho PDA nefunguje. Navíc protagonista spatří něco, co se skrývá ve stínu.

Vývoj druhého S.T.A.L.K.E.R.a jde dobře

Bocharov následně prozrazuje, že motiv písničky, která se v tomto traileru objevuje, pochází od ruské kapely Splean, kdy její název v angličtině je Life Line.

Nakonec jsme ujištěni, že vývoj hry pokračuje hladce což platí pro PC verzi, tak i pro variantu na Xbox Series X/S (PlayStation 5 verze snad později).

Autoři chtějí dodat produkt té nejvyšší kvality, takže chtějí zužitkovat rychlé SSD, ray-tracing i podporu rozlišení 4K.

Datum vydání bude teprve oznámeno, avšak už nyní se ví, že hra bude okamžitě dostupná i v předplatném Xbox Game Pass. Avšak ve výčtu letošních Xbox exkluzivit chybí, tudíž se možná dočkáme až v roce 2022.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama