Akira Yamaoka láká na oznámení očekávaného titulu
Novinka Akira Yamaoka láká na oznámení očekávaného titulu

Akira Yamaoka láká na oznámení očekávaného titulu

Martin Pritula

Martin Pritula

11
Platformy PlayStation PlayStation 5

Půjde o spekulovaný reboot Silent Hill?

Reklama

Spekulace o rebootu legendární hry Silent Hill se rojí každou chvíli, nyní ovšem na titul z této série nepřímo láká dvorní skladatel série Akira Yamaoka, jež blížící se oznámení hry nepřímo potvrdil v rozhovoru pro arabský magazín AI Hub.

,,Nadcházející oznámení nového titulu přijde zřejmě v létě a myslím, že je to ten titul, na který všichni čekají."

Ačkoli nebyl Yamaoka konkrétnější a kromě soundtracku her ze série Silent Hill pracoval na mnoha dalších projektech, nemohu se ubránit přesvědčení, že tím titulem, na který poukazuje, je právě Silent Hill.

Určitě si dovolím připomenout poměrně důvěryhodné úniky od Twitterového uživatele s přezdívkou AestheticGamer, který již v květnu minulého roku publikoval příspěvek, v němž uvedl následující informace, o jejichž pravosti si je prý naprosto jistý:

  • Jedná se o PS5 exkluzivitu, kterou vyvíjí Japan Studios.
  • Režisérem hry je Keiichiro Toyama (ten se podílel i na původním Silent Hill), hudbu skládá Akira Yaomoka, Masahiro Ito se stará o vizuální zpracování hry.
  • Hideo Kojima se na projektu nepodílí, jeho projekt z této série pravděpodobně není ve vývoji.
  • Sony značku od Konami neodkoupilo.
  • Nejedná se o remake, nýbrž o reboot.
  • Hra je v současné době hratelná, vývojáři mají k dispozici demoverzi, kterou budou při představení prezentovat.

 

Pokud máte hudbu od Yamaoky v oblibě, určitě byste si neměli nechat ujít nedávno vydané The Medium od polského Bloober Teamu, jehož největší zajímavostí je prolínání dvou různých světů – toho reálného a spirituálního, na jehož hudbě se Akira podílel. Hře jsme v naší recenzi udělili 7/10 s následujícím verdiktem:

Dualita není jen ústředním tématem příběhu hry, ale projevuje se také na její celkové kvalitě. Místy naprosto vynikající budování atmosféry a práce s postavami či příběhem je v silném kontrastu s tradičními žánrovými klišé a nudnějšími herními pasážemi. Zapojení mimořádných výtvarníků a hudebníků ale hře propůjčuje jedinečné kouzlo, díky kterému ji lze nejen fanouškům žánru doporučit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama