Sony obrací: PlayStation Store pro PS3 a Vitu zůstává
Novinka Sony obrací: PlayStation Store pro PS3 a Vitu zůstává

Sony obrací: PlayStation Store pro PS3 a Vitu zůstává

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

22
Platformy PlayStation PlayStation 3 PlayStation Vita Vita

To ovšem neplatí pro PSP.

Reklama

Oznámení společnosti Sony o ukončení provozu obchodu PlayStation Store pro konzole PlayStation 3, PlayStation Vita a PlayStation Portable bylo teprve nedávno oznámené. Ukončení podpory PlayStationu Store pro tyto konzole bylo naplánované už letos v létě. Sony ovšem přehodnotila názor a rozhodla se, že PlayStation Store ponechá v provozu pro zařízení PS3 a PS Vita. Pro PSP bude provoz ukončen podle plánu, tedy 2. července 2021. Informoval o tom šéf PlayStationu Jim Ryan v příspěvku na PlayStation blogu.

"Když jsme původně dospěli k rozhodnutí ukončit podporu obchodů pro PS3 a PS Vita, zrodilo se to z řady faktorů, včetně výzev podpory obchodu pro starší zařízení a schopnosti zaměřit více našich zdrojů na novější zařízení, kde většina našich hráčů hraje dál. Nyní vidíme, že mnozí z vás jsou neuvěřitelně nadšení z toho, že v dohledné budoucnosti budete moci pokračovat v nákupu klasických her na PS3 a PS Vita, takže jsem rád, že jsme mohli najít řešení, jak pokračovat v provozu," uvedl Jim Ryan.

Náhlý obrat nastává několik týdnů poté, co Sony potvrdilo zvěsti, že plánuje uzavření svého digitálního obchodu na starších konzolích. Fanoušci a hráči do jisté míry kritizovali toto rozhodnutí, přičemž poznamenali, že zavření obchodu na starších konzolích znesnadní hraní a získávání některých starších digitálních her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama