Kolik Epic zaplatil za nabízené hry zdarma?
Novinka Kolik Epic zaplatil za nabízené hry zdarma?

Kolik Epic zaplatil za nabízené hry zdarma?

Ondřej Partl

Ondřej Partl

38
Platformy Windows PC

Další dokumenty k soudnímu sporu Epic vs. Apple.

Reklama

Pravděpodobně už všichni moc dobře ví, že společnost Epic Games ve svém obchodě Epic Games Store pravidelně rozdává různé hry zdarma, které si kdokoli může vyzvednout a navždy nechat.

Zveřejněné dokumenty k soudnímu sporu Epic vs. Apple, jenž započal včera, pak odhalily nové zajímavé informace o tom, kolik Epic zaplatil za tyto jednotlivé hry a kolik kopií bylo celkově vyzvednuto, a to v období od prosince roku 2018 do září 2019.

Jak si můžeme všimnout, tak na největší částku si přišlo Warner Bros, kterému Epic za jejich Batman Arkham sérii zaplatil 1,5 miliónů USD (32,181 miliónů Kč), přičemž se vyzvedlo 6 448 904 kopií.

V patách jim následně jsou autoři z Unknown Worlds, jimž bylo za jejich Subnauticu zaplaceno 1,4 miliónů USD (30,037 miliónů Kč) a vyzvedlo se 4 634 825 kopií.

Kromě toho si ale můžeme všimnout, že další částky rozhodně nebyly příliš závratné, kdy třeba za Super Meat Boy od celku Team Meat bylo zaplaceno 50 tisíc USD (1,072 miliónů Kč).

Ve stejném dokumentu následně ještě můžeme zjistit, že Epic čistě za PC exkluzivitu pro Borderlands 3 zaplatil předem celkově 115 miliónů amerických dolarů (2,472 miliardy Kč), přičemž hra za první dva týdny získala čistě v EGS 77 miliónů USD (1,652 miliard Kč), z čehož si Epic ukousl 9,2 miliónů USD (197 miliónů Kč).

Pokud bychom se následně bavili o celkové dohodě, která v sobě obsahovala ještě Civilization a Borderlands: The Handsome Collection, tak už se jedná o platbu ve výši 146 miliónů USD (3,138 miliard Kč).

Když se následně přesuneme do dalšího dokumentu, tak zjistíme, že v letech 2018 a 2019 byl nejvýdělečnějším artiklem společnosti Fortnite, který během nich vygeneroval celkové příjmy kolem 9 miliard USD (193 miliard Kč).

Pro srovnání se pak nabízí čísla ze všech ostatních her (mezi nimiž od roku 2019 je i Rocket League), které dohromady za tuto dobu vygenerovaly 108 miliónů USD (2,317 miliard Kč), zatímco Unreal Engine celkově 221 miliónů USD (4,741 miliard Kč). Příjmy ze samotného Epic Games Store pak tvořilo 235 miliónů USD (5,043 miliard Kč).

Kolik Epic zaplatil za nabízené hry zdarma?

"Nemohu uvěřit, že ta data byla zveřejněna!

A to je teda něco. Epic to s těmito smlouvami naprosto VYMETL. Vydavatelé rozdávají svoje hry za centy z dolaru a Epic platí směšné drobné za nové uživatele.

To je skandálně výhodné pro Epic."

Všechny dokumenty můžete nalézt zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama