Technické rozbory a porovnávací videa poukazují na problémy Gotham Knights
Gotham Knights Novinka Technické rozbory a porovnávací videa poukazují na problémy Gotham Knights

Technické rozbory a porovnávací videa poukazují na problémy Gotham Knights

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

7
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Optimalizace nedopadla nejlépe.

Reklama

Akční adventura Gotham Knights je od 21. října k dispozici na PC a konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Bližší informace o hře vám nabídne naše recenze.

Už před vydáním hry vyvolala pozdvižení zpráva, že Gotham Knights na PS5 a Xbox Series X/S poběží pouze ve 30 FPS. Obavy ze stran optimalizace a technického stavu hry ještě vzrostly po oznámení HW nároků, které rozhodně nebyly nízké.

Bezprostředně po vydání se na internetu začaly objevovat první rozbory a porovnávací videa z jednotlivých platforem, které dobře ilustrují, že Gotham Knights na tom z hlediska optimalizace opravdu není nejlépe.

Níže se můžete podívat na dvojici materiálů. První video z kanálu ElAnalistaDeBits se ve své první polovině zaměřuje na porovnání jednotlivých verzí. S výjimkou nižšího rozlišení na konzoli Xbox Series S jsou rozdíly mezi jednotlivými platformami spíše drobného charakteru.

Druhá půlka videa se poté zaměřuje na samotný běh hry, kdy jsou dobře viditelné propady FPS především u verze pro PC.

Druhé video z kanálu Digital Foundry rovněž ilustruje propady snímků na PC i konzolích. Kromě toho se v Digital Foundry zaměřili na srovnání Gotham Knights s titulem Batman Arkham Knight, který vyšel na PC a minulou generaci konzolí v roce 2015.

Zejména při pohledu na zpracování deště nebo vody je zřejmé, že z tohoto srovnání nevychází Gotham Knights vůbec dobře. Výše zmiňované obavy ohledně optimalizace a technického stavu hru se tak bohužel v případě Gotham Knights z části vyplnily.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama