Xbox čeká z pohledu exkluzivit nejnabitější rok za dlouhou dobu
Novinka Xbox čeká z pohledu exkluzivit nejnabitější rok za dlouhou dobu

Xbox čeká z pohledu exkluzivit nejnabitější rok za dlouhou dobu

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

21
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Podívejte se na přehled chystaných titulů a exkluzivit.

Reklama

Microsoft v posledních několika letech masivně investuje do své herní divize, což se projevilo především odkoupením několika velkých vydavatelů a studií v čele se společnostmi Bethesda a Activision Blizzard. V případě Activisionu v současnosti akvizice naráží na regulační úřady, které už delší dobu celou záležitost důkladně prověřují.

První ovoce v podobě nárůstu nových first-party her by ale i přesto měli hráči pocítit již letos. Aktuálně víme o devíti hrách, které letos vyjdou pod hlavičkou Xbox Game Studios. Konkrétně se jedná o novou Forzu Motorsport, Redfall, Minecraft Legends, Age of Empires II: Definitive Edition (port pro Xbox), Starfield, GoldenEye 007 (remaster), Age of Empires IV Anniversary Edition (port pro Xbox), Ara: History Untold a GhostWire: Tokyo (verze pro Xbox Series X/S).

Tento seznam, který na svém Twitteru zveřejnili insider s přezdívkou Klobrille, neobsahuje expanze ani připravované hry od Activisionu. Dá se navíc předpokládat, že Microsft ještě nějaké hry v průběhu roku oznámí nebo upřesní jejich datum vydání, což by mohlo dosavadní seznam ještě rozšířit. I tak ale stávající devítka first-party her znamená více než dvojnásobný nárůst oproti rokům 2021 a 2022, kdy Microsoft shodně vydal „pouze“ čtyři first-party tituly.

Zapomínat navíc nesmíme ani na hry od nezávislých studií, u kterých si Microsoft zajistil konzolovou exkluzivitu. Tato situace se týká například očekávané postapokalyptické akce S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl nebo survivalu ARK 2. Všechny v článku zmíněné tituly zamíří do předplatného Xbox/PC Game Pass, které podle všeho rovněž čeká nabitý rok.

Předplatitelé této služby se navíc kromě exkluzivit mohou těšit i na čistě multiplatformní hry, které v průběhu roku jeho nabídku rovněž rozšíří. Do této skupiny můžeme zařadit hry jako Lies of P, Wo Long: Fallen Dynasty, Monster Hunter: Rise, Atomic Heart, Hollow Knight: Silksong nebo The Last Case of Benedict Fox. V komentářích nám můžete dát vědět, jak jste s aktuální nabídkou Microsoftu spokojení a na který titul se nejvíce těšíte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama