Justin Roiland končí ve Squanch Games kvůli obvinění z domácího násilí
High on Life Novinka Justin Roiland končí ve Squanch Games kvůli obvinění z domácího násilí

Justin Roiland končí ve Squanch Games kvůli obvinění z domácího násilí

Filip Svoboda

Filip Svoboda

5

Nebude dále dělat ani na seriálu Rick a Morty.

Reklama

Justin Roiland rezignoval na pozici šéfa studia Squanch Games, které nedávno vydalo úspěšnou komediální střílečku High On Life. Za jeho koncem v týmu stojí obvinění z domácího násilí, kterému od nedávna čelí. Squanch Games budou nadále fungovat a vyvíjet hry.

Vývojář byl obviněn hned ze dvou trestných činů. Zaprvé jde o zmiňované domácí násilí se způsobením fyzického zranění, zadruhé se měl dopustit omezení nebo zbavení osobní svobody (uvěznění) za pomoci vyhrožování, násilí nebo podvodu. Za žalobou stojí anonymně jedna z Roilandových bývalých partnerek.

S Justinem Roilandem ukončil spolupráci i televizní kanál Adult Swim. Roiland se tak nadále nebude podílet na oblíbeném animovaném seriálu Rick a Morty. Bude nahrazen jako hlas hlavních postav a jediným hlavním tvůrcem zůstane Dan Harmon. Seriál má mít nejméně deset sezón. Ke stejnému kroku přistoupila i stanice Hulu v případě seriálu Solární protipóly.

Podle svého právníka je Roiland připraven očistit své jméno: „Je těžké vyjádřit, jak nepřesné bylo nedávné mediální pokrytí této situace. Aby bylo jasno, nejenže je Justin nevinný, ale také máme veškeré předpoklady, že tato záležitost bude uzavřena, jakmile státní zastupitelství dokončí metodické přezkoumání důkazů. Těšíme se, že Justinovo jméno očistíme a pomůžeme mu co nejrychleji pokračovat v práci.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama