Sony se nelíbí představa Call of Duty v Game Passu i PlayStation Plus v den vydání
Call of Duty Novinka Sony se nelíbí představa Call of Duty v Game Passu i PlayStation Plus v den vydání

Sony se nelíbí představa Call of Duty v Game Passu i PlayStation Plus v den vydání

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Mohou za to licenční poplatky.

Reklama

Microsoft upřesnil, že v případě úspěšné akvizice Activision Blizzardu se rovnost přístupu ke Call of Duty bude týkat i předplatitelských služeb. V den vydání by tak mohly hry z populární série zamířit nejen do Game Passu, ale také do PlayStation Plus. Sony se tato představa nelíbí.

Mohou za to především licenční poplatky, které přijdou Sony příliš vysoké. Zda Microsoft částku upřesnil, nevíme. Pokud by si ale Microsoft řekl o příliš peněz, muselo by Sony podle vlastních slov zvyšovat cenu za předplatné, což by vedlo k jeho „komerčnímu zničení“.

Podle Sony směřuje Microsoft k exkluzivnímu Call of Duty na Game Passu (to by ale bylo vzhledem k závazkům Microsoftu dáno právě rozhodnutím Sony). Sony každopádně navrhuje britskému Úřadu pro hospodářskou soutěž (CMA) obchod zastavit nebo trvat na odprodeji značky Call of Duty.

Právě jednání s britskými úřady je v současnosti nejintenzivnější. V Evropské unii zatím obchod míří ke schválení. Ve spojených státech se společnosti připravují na soud vyvolaný Federální obchodní komisí (FTC). Před několika dny FTC rozhodla, že Sony musí Microsoftu poskytnout většinu požadovaných dokumentů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama