Novinka Vydavatel stojící za hrou Spirittea se stal kvůli komentářům o neplacení influencerům terčem kritiky

Vydavatel stojící za hrou Spirittea se stal kvůli komentářům o neplacení influencerům terčem kritiky

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

3
Platformy Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Některým hráčům to přijde neetické.

Reklama

Roztomilá hra Spirittea se stala podle informací prezentovaných vydavatelstvím No More Robots jedním z klenotů, díky nimž se této společnosti podařilo získat nemalý objem finančních prostředků. Malý titul s milionem dolarů "na kontě" slaví bezpochyby velký úspěch, který od něj čekal asi málokdo. Hlavní tvář firmy Mike Ros si chválí nejen samotný úspěch, ale také skutečnost, že jej podle něj bylo dosaženo bez toho, aby musela společnost platit přemrštěné částky youtuberům a jiným influencerům kvůli tomu, aby jimi byl titul hrán. Virální marketing podle něj zkrátka nemá až takový vliv jak je často prezentováno a sám zcela odmítá myšlenku placení těmto celebritám.

Vydavatel stojící za hrou Spirittea se stal kvůli komentářům o neplacení influencerům terčem kritiky

Hlavním důvodem proč tomu tak je má být skutečnost, že mu zkrátka tento směr přijde neupřímný. Rád by však viděl čísla, která by měla hra v momentu, kdy by influencery do celého procesu propagace zapojil. Přestože by jeden řekl, že myšlenka orientovaná na neplacení za hraní něčích her by měla být přijatá pozitivně nebo minimálně neutrálně, opak byl pravdou. Na síti X se objevila řada kritických hlasů spojených s tím, že si youtubeři za práci přeci zaslouží peníze, takže jim dává smysl si v rámci prezentování her říct o určitou sumu.

Někteří pak pracují s tím, že Spirittea z jejich strany přeci jen pokrytí mělo a nyní po vyjádření Mika Rose dosti litují toho, že titulu byla z jejich strany poskytnuta podpora. Vydavatel skrze své výroky relativně rozdělil komunitu zajímající se o jeho dílo. Je však nutné říct, že ne všichni stojí za myšlenkou, že placení influencerům za prezentaci her je správná cesta. Objektivně je ale otázkou, zda podpora skrze Youtube přeci jen titulu nepomohla k úspěchu. Hra je dostupná na PC, Xbox One, Xbox Series X/S a také Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama