Zemřela designerka Laralyn McWilliams, vystřídala Sony i Microsoft
Archangel Novinka Zemřela designerka Laralyn McWilliams, vystřídala Sony i Microsoft

Zemřela designerka Laralyn McWilliams, vystřídala Sony i Microsoft

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1

Podepsala se pod Free Realms nebo Full Spectrum Warrior.

Reklama

Po dlouhém boji s rakovinou zemřela ve věku 58 let herní designerka a kreativní ředitelka Laralyn McWilliams. Veteránka herního vývoje dělala v Sony i Microsoftu a podepsala se pod řadu titulů ve větších i menších rolích.

McWilliams začínala jako externistka, v devadesátých letech se podílela na designu her od Microsprose. V roce 2002 se v rámci štace v High Voltage Software chopila role šéfdesignerky u hry Disney's Stitch: Experiment 626 a krátce na to zastávala stejnou roli ve vývoji Full Spectrum Warrior ve studiu Pandemic.

Pozice game directorky jí připadla u hry Over the Hedge v týmu Edge of Reality. Pak už zamířila do Sony Online Entertainment, kde stála jako kreativní ředitelka za vznikem MMORPG Free Realms. V letech 2013 až 2018 dělala na VR titulech ve Skydance Interactive a v posledních letech byla hlavní designerkou Microsoftu. Externě pracovala na Gears of War 4.

Na Laralyn McWilliams vzpomínala obsáhle například Brenda Romero. „Bože, jak byla statečná. Zastávala se těch, kteří se bránit nemohli. Mluvila za ty, kteří se báli promluvit. Před ničím neustoupila. Když šlo o dobro a zlo, byla pevná jako beton a proklatě silná bojovnice,“ napsala mimo jiné.

„Laralyn McWilliams byla nesmírně talentovaná herní vývojářka, která věnovala spoustu času sdílení svých znalostí s ostatními. Byla milá a upřímná a bude nám chybět. Odpočívej v pokoji,“ napsala producentka Kari Toyama.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama