Společnosti Thunderful se loni nedařilo, ale vyhlíží světlé zítřky
Novinka Společnosti Thunderful se loni nedařilo, ale vyhlíží světlé zítřky

Společnosti Thunderful se loni nedařilo, ale vyhlíží světlé zítřky

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Hledá kupce pro vydavatele her Bridge Constructer.

Reklama

Švédská společnost Thunderful loni vydala úspěšné hry jako Viewfinder nebo Planet of Lana. I přesto jí jednak klesly tržby, jednak zaznamenala ztrátu v přepočtu 60 milionů dolarů. Mohou za to vysoké náklady a slabý rok pro distribuci. Vydavatel se uchyluje k restrukturalizaci.

Pod špatné finanční výsledky roku 2023 se podepsala především dvojice distribučních společností Bergsala a Nordic Game Supply. První jmenovaná je exkluzivním distributorem Nintenda v severských zemích a její tržby odpovídají poklesu prodejů Nintenda Switch. S vydáním nástupce japonské konzole by na tom měla být Bergsala zase lépe.

Thunderful plánuje propuštění asi 20 % zaměstnanců, aktuálně jich má přes 500. Náklady chce snížit o 8,7 až 10,7 milionů dolarů. „Ačkoli práce teprve začíná, jsme na dobré cestě k vytvoření společného názoru na to, jak by měla být společnost v budoucnu řízena,“ píše CEO Martin Walfisz.

Dále se plánuje prodej vydavatele Headup, který stojí například za sérií Bridge Contructor. „Společnost Headup, která se zaměřuje na vydávání relativně malých indie her, se do nové strategie skupiny Thunderful nehodí. Kromě toho nepotřebujeme dvě samostatná vydavatelství a vydavatelské aktivity budou do budoucna probíhat výhradně prostřednictvím Thunderful Publishing,“ vysvětluje Walfisz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama