D & D Novinka Kontroverzní akce Dark and Darker je na Steamu k dispozici zdarma

Kontroverzní akce Dark and Darker je na Steamu k dispozici zdarma

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

4
Platformy Windows PC

Titul se po právní bitvě vrátil na Steam v bezplatné verzi.

Reklama

Fantasy PvPvE akce Dark and Darker dokázala oslovit velký počet hráčů už v průběhu testování rozpracované verze na Steamu. Vývojáři ze studia Ironmace hru postupně vylepšovali a měli našlápnuto k tomu, aby se jejich titul zařadil mezi nejvýraznější nezávislé hity poslední doby. Situace se však výrazně zkomplikovala po obvinění a následné žalobě ze strany společnosti Nexon, která autory obvinila z krádeže assetů a zdrojového kódu ze zrušeného projektu, který vznikal právě v Nexonu.

Následovalo okamžité stažení hry ze Steamu a soudní sport se zmíněným jihokorejským vydavatelstvím. Na začátku února jsme se dozvěděli, že soud rozhodl ve prospěch studia Ironmace, přičemž žalobu Nexonu pro nedostatek důkazů zamítl. Tímto verdiktem se otevřely dveře pro vrácení hry na Steam, ke kterému došlo koncem minulého týdne. Kromě Steamu aktuálně Dark and Darker najdete také na stránkách konkurenčního Epic Games Storu.

V obou případech se jedná o early access verzi, kterou budou vývojáři nadále vylepšovat a rozšiřovat. Základní verze hry je navíc díky sázce na free-to-play model k dispozici zdarma. V porovnání s placenou verzí si však můžete vytvořit pouze jednu postavu a hrát jen v rámci normálního režimu. Přechod na plnohodnotnou verzi vás bude stát takzvaných 15 Redstone shardů (herní měna), za které zaplatíte 30 eur. O případném vydání na konzolích zatím autoři nemluví.

Kontroverzní akce Dark and Darker je na Steamu k dispozici zdarma
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama