Game Pass zdražuje, přivítá také novou variantu předplatného
Novinka Game Pass zdražuje, přivítá také novou variantu předplatného

Game Pass zdražuje, přivítá také novou variantu předplatného

Filip Svoboda

Filip Svoboda

9
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Konzolové předplatné nahradí nový stupeň Standard.

Reklama

Microsoft zdražuje službu Game Pass. Různé verze předplatného vyjdou v případě Česka o jednotky až desítky korun měsíčně dráž. Mění se také struktura Game Passu. Konzolovou variantu si v aktuální podobě už nepořídíte, nahradí ji stupeň Standard.

Nejvyšší varianta Ultimate, která zajistí přístup ke kompletní knihovně Game Passu včetně her ze služby EA Play na PC i konzolích, zdražuje z 389 korun měsíčně na 439 korun. Na druhém konci spektra je ani ne před rokem spuštěný stupeň Core, levnější model služby s menším počtem her. Jeho roční cena roste o 100 korun na 1599 korun. O 40 korun dráž vychází nově PC Game Pass, zaplatíte 299 korun měsíčně.

Pro nové uživatele platí změny ode dneška, 10. července. Obnovování předplatného se budou nové ceny týkat až od 12. září. Počínaje dneškem si nepořídíte Game Pass for Console – variantu pouze pro konzole. Pokud se vám ale předplatné tohoto typu automaticky obnovuje, bude se tak dít i nadále.

V horizontu měsíců spustí Microsoft nový stupeň Game Passu pojmenovaný Standard. Podobně jako zrušená varianta se bude týkat pouze konzolí. Novinka ale nenabídne hry v den vydání, zato zahrne možnost online hraní. Nově tak bude možné hrát multiplayer s jakýmkoli předplatným Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama