15 let vývoje série Yakuza
Yakuza Novinka 15 let vývoje série Yakuza

15 let vývoje série Yakuza

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Sega chystá šílený live stream a Toshihiro Nagoshi zavzpomínal na počátky vývoje.

Reklama

Série Yakuza letos oslaví 15. výročí a za tu dobu se celosvětově se prodalo více než 12 milionů kopií her. Společnost Sega bude u příležitosti tohoto významného jubilea pořádat speciální live stream. Ten proběhne 8. prosince v době od 20:00 do 22:00 JST na YouTube kanále, viz níže. V souvislosti s tímto výročím zavzpomínal videoherní producent, režisér a CCO (obchodní ředitel, ředitel odpovědný za komerční strategii a vývoj) ve společnosti Sega Toshihiro Nagoshi v posledním videu YouTube kanálu Archipel o samotných počátcích Yakuzy.

Chystaný live stream se ohlédne za uplynulými 15 lety série Yakuza a také prozradí něco o jejím následném vývoji do budoucna. Mezi hosty bude Takaya Kuroda (dabér Kazumy Kiryu), Kazuhiro Nakaya (dabér Ichibana Kasugy), Toshihiro Nagoshi (generální režisér série Yakuza), Daisuke Satou (zástupce a producent studia Ryu Ga Gotoku), Masayoshi Yokoyama (hlavní producent série Yakuza), Yurika Tachibana (herečka, která stvárnila v Kurohyou 2: Ryu ga Gotoku Ashuru Hen) a další.

Sega zároveň hledá fanoušky, kteří by se chtěli zúčastnit živého přenosu v reálném čase prostřednictvím aplikace Zoom. Přihlásit se můžete zde do 26. listopadu do 23:59 JST.

Kromě zmíněného streamu k 15. výročí série Yakuza, chystá Sega 151,5 hodinový let's play live steam maraton hraním hlavní série na PlayStationu 4. Ten je naplánován od 2. prosince od 13:00 JST do 8. prosince do 20:30 JST. Sledovat jej budete moci na kanále YouTube. Během vysílání se vývojáři a další speciálně pozvaní hosté pokořit všechny hlavní díly série od Yakuzy: Kiwami až po Yakuzu 6: The Song of Life. Každý den se ve 20:00 JST navíc může objevit nějaký speciální host.

Mezi aktéry tohoto maratonu najdete Toshihira Nagoshiho (generální režiséra série Yakuza), Daisuke Satoua (zástupce a producent studia Ryu Ga Gotoku Studio), Masayoshiho Yokoyamu (hlavního producenta série Yakuza) a další vývojáře, kteří na sérii pracovali.

Z rozhovoru s Toshihiro Nagoshi pro Archipel o samotných počátcích Yakuzy nazvaném "Toshihiro Nagoshi, Yakuza years", vybíráme to nejdůležitější.

Rozhovor začal tím, že Nagoshi trochu naznačil stav, ve kterém se tehdy japonský herní průmysl nacházel. Proto chtěl v té době vytvořit hru, zaměřenou na celosvětové herní publikum. Chtěl hru, která by navíc byla vhodná jak pro muže, tak i pro ženy a splňovala všechny požadavky tak, aby se dostala k co nejširšímu publiku, ideálně ke všem od dětí až po dospělé. V té době měl ale pocit, že tento těžký úkol již zvládlo Nintendo a tak se chtěl se věnovat něčemu, s čím by se ještě víc identifikoval.

To ale znamenalo vzdát se několika svých dřívějších podmínek. Úplní první věcí bylo opustit myšlenku hry, která by zaujala celosvětové publikum a místo toho se zaměřili čistě na japonskou herní obec. Další podmínka padla, když se rozhodli opustit tu část, že bude titul určen pro mladší publikum. Třetím hlavním klíčovým rozhodnutím bylo, když se tým rozhodl že bude v pořádku, když se hra nebude líbit ženám. Všechny tyto kroky přivedly tým k soustředění se na výrobu her pouze pro dospělé japonské muže. Po dokonalém zúžení témat přišla Sega s jednou podmínkou, která zahrnovala "odpadlíky v Japonsku". A zbytek již je historie, kterou zná prakticky každá hráč.

Na celý rozhovor se můžete podívat níže.

První hrou ze série Yakuza nakonec byla Ryu ga Gotoku pro PlayStation 2, která v Japonsku vyšla 8. prosince 2005. A tím nejnovější dílem je Yakuza: Like a Dragon, která je v současné době k dispozici ve verzích pro PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X a pro PC. Verze pro PlayStation 5 dorazí příští rok 2. března. Konzolové verze hry Yakuza: Like a Dragon můžete koupit v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.

Zdroj: Sega a YouTube

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama