4,5 milionů nelegálních kopií Zaklínače 2
Novinka 4,5 milionů nelegálních kopií Zaklínače 2

4,5 milionů nelegálních kopií Zaklínače 2

Michal Burian

Michal Burian

133

CD Projekt RED se rozpovídal o své protipirátské ochraně, která u Zaklínače 2 selhala.

Reklama

Počítačové hry jsou nejvíce zasaženy pirátstvím. Není tedy divu, že vydavatelé a vývojáři usilují o to, aby své hry ochránili před metlou jménem warez. Někdy si najdou dobrou cestu, která neotravuje poctivé hráče, jindy nás zase trestají za to, že si hru kupujeme otravnými ochrany. Ty nejčastěji vyžadují neustále připojení k internet během hraní.

V rozhovoru pro PCGamer se generální ředitel studia CD Projekt, Marcin Iwinsk, rozpovídal o ochraně, kterou využili u Witcher 2: Assassins of Kings a zároveň prozradil několik zajímavosti.

Marcin Iwinsk odhalil, že Zaklínač 2 byl hodně zasažen warezem. Odhaduje, že hra dosáhla na 4,5 milionů pirátských kopií. Legální cestou se prodalo milion kusů.

"Pravidelně jsem kontrolovat aktuální stahování na torrent stránkách a během prvních šesti týdnů tam bylo 20 až 30 tisíc aktivních stahování, a to ve stejnou dobu," řekl pro PCGamer.

"Jde o optimistický odhad z legálně prodaných kopií, což je jeden milion. Skutečnost ovšem může být mnohem horší."

CD Projekt se snažil s piráty bojovat. I kvůli tomu hráčům nabídl bonusové DVD s oficiálním soundtrackem, stejně tak mapu herního světa, skládačku a příručku.

PC verze Zaklínač 2 při vydání obsahovala DRM ochranu, po zhruba dvou týdnech ji vymazal patch. Marcin Iwinsk přiznává, že protipirátská ochrana šíření na warezu nezamezila a co je horší, poškozovala poctivé hráče, kteří si hru legálně koupili.

Pokud se chcete o Zaklínači 2 dozvědět více, přečtěte si naší recenzi nebo se podívejte na videorecenzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama