Acer představil handheld Nitro Blaze
i Zdroj: Acer
Novinka Acer představil handheld Nitro Blaze

Acer představil handheld Nitro Blaze

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Windows PC

Další konkurence pro Steam Deck ale ničím nepřekvapí.

Reklama

Po Valve, Asusu, Lenovu a MSI tu máme další společnost, která se pustila do výroby PC handheldů, je jí Acer. Ten představil zařízení pojmenované Nitro Blaze 7, oproti svým konkurentům se však příliš neliší.

Nitro Blaze 7 disponuje procesorem Ryzen 7 8840HS, jenž má téměř identické specifikace jako Z1 Extreme, který používají ROG Ally (X) a Legion GO. Steam Deck, i ve své OLED verzi, stále sazí na starší kousek, zatímco MSI Claw používá procesory od Intelu.

Displej je, jak už název napovídá, sedmipalcový s Full HD rozlišením a obnovovací frekvencí 144 Hz, včetně podpory VRR, opět jde ale o klasické LCD s IPS panelem. Baterie pak má kapacitu 50 watthodin, což je stejně jako Steam Deck OLED, ale výrazně méně než například ROG Ally X.

Co se týče paměti, Acer slibuje 16 GB LPDDR5X s rychlostí 7 500 MT/s, tedy identickou frekvenci, jakou má nový ROG Ally X. PCIe 4.0 NVMe SSD má být až 2TB, ale modelů zřejmě bude více.

Zařízení dále nabízí podporu Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3. Po stránce konektivity přináší 2x USB4 (s rychlostí 40 Gb/s) a slot pro SD kartu. Po stránce audia nechybí zabudované reproduktory, ale také mikrofon a 3,5mm jack.

Handheld váží 670 g a přijde s nainstalovanými Windows 11 Home, kromě toho obdržíte zdarma PC Game Pass na 3 měsíce. Zatím ale neznáme datum vydání a ani cenu, která bude samozřejmě vzhledem k velké konkurenci důležitá.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama