Activision zrušil další Guitar Hero a True Crime
Call of Duty Novinka Activision zrušil další Guitar Hero a True Crime

Activision zrušil další Guitar Hero a True Crime

Michal Burian

Michal Burian

4

Společnost Activision oznámila, že zrušila další díl z hudební série Guitar Hero a nadějnou akci True Crime: Hong Kong.

Reklama

Vedení firmy tuto nemilou zprávu řeklo svým investorům při zveřejňování finanční zprávy za poslední čtvrtrok roku 2010, kdy vykázala tržby 2,55 miliard amerických dolarů a 470 milionů dolarů z digitálního prodeje.

Activision potvrdil, že ukončil vývoj letošního Guitar Hero dílu, což komentoval následovně: "Vzhledem k současnému trhu nemůžeme dělat takovéto hudební hry ziskové."

Vydavatel dále oznámil stopnutí vývoje nadějné akce True Crime: Hong Kong, o níž se ještě do nedávna tvrdilo, že vyjde v průběhu tohoto roku. Bohužel se tak nestane, a to z důvodu, že by titul podle Activision neměl na to poprat se s konkurencí a vydělat si alespoň na vývoj.

Kromě zrušených projektů se u Activision také propouštělo. Konkrétně se snížil počet zaměstnanců ve studiu FreeStyleGames, kteří měli na svědomí Guitar Hero pro Wii a DJ Hero.

Pro úplnost dodejme, že na letošní rok neplánuje Activision vydat žádnou hudební hru a dokonce ani žádný díl ze série Tony Hawk. Místo toho se zaměří na hry od Blizzardu, Call of Duty a "inovativní novou hru" od Bungie (tvůrci Halo série).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama