Filmy/Seriály Článek Aktualizováno: Oficiální trailery na Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Aktualizováno: Oficiální trailery na Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Jan Urbančík

Jan Urbančík

13

Film se rozhodně drží předlohy, uspokojí ale fanoušky?

Reklama

Aktualizováno:

Kromě výše uvedeného traileru vyšla ještě jedna upoutávka, kterou fanoušci přijali výrazně kladněji. Především díky absenci hudby, která se k Resident Evilu opravdu nehodí.

Ani to není vše. Magazín IGN vydal exkluzivní video, ve kterém trailer komentuje režisér Johannes Roberts. Dozvídáme se v něm spoustu zajímavých informací. Například, že policejní šéf Irons bude mít ve filmu mnohem větší roli než ve hře a nemá být úplně zápornou postavou. Asi nejpodstatnější změnou je ale to, že události Resident Evilu 1 a 2 se ve filmu budou odehrávat současně, zatímco ve hrách je od sebe dělí přibližně 2 měsíce. Roberts tak chce tyto dvě linky více propojit, přičemž některé momenty změnil (náraz helikoptéry se stane ve Spencerově sídle a ne v policejní stanici). Bohužel to ale znamená, že se zřejmě nedočkáme adaptace Resident Evilu 3, protože pokud je Jill v sídle Spencerů, tak logicky nemůže být ve stejnou chvíli v Raccoon City.

Zároveň se v traileru (a samozřejmě i v samotném filmu) nachází několik narážek na samotné hry, jako například scéna s vůbec první zombií, známá hláška "Itchy, Tasty", scéna s kamionem ze začátku dvojky a další. V traileru se objeví také dvojčata z Resident Evil CODE: Veronica, což by potenciálně mohla být další hra, kterou se Roberts pokusí přenést na filmové plátno.

Původní článek:

Už je to nějaká doba, co jsme poprvé slyšeli o novém filmu podle série Resident Evil, který později dostal podtitul Welcome to Raccoon City. Režisérem je Johannes Roberts a příběh má pokrýt události Resident Evilu 1 a 2. Dosud jsme z filmu viděli pouze fotky, což bylo trochu zarážející, protože premiéra je stanovena na 24. listopadu. Dnes se ale tvůrci konečně rozhodli vydat první upoutávku.

Má přibližně 2 a půl minuty, přičemž obsahuje několik opravdu ikonických scén z obou her. Nutno říct, že po poměrně tichém marketingu se tentokrát záběry nešetřilo, jejich kvalita je samozřejmě věc druhá. CGI vypadá místy velice podivně a zombie příliš nepřipomínají monstra ze série Resident Evil. Nicméně kompletní hodnocení už nechám na vás, co na trailer říkáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama