Alan Wake 2 je dosud největším projektem od Remedy
Alan Wake 2 Novinka Alan Wake 2 je dosud největším projektem od Remedy

Alan Wake 2 je dosud největším projektem od Remedy

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Vývojáři se podělili o nové střípky informací a concept art.

Reklama

Velmi očekávané pokračování Alana Wakea bylo oznámeno už na The Game Awards 2021, od té doby je nových informací bohužel jen velmi málo. Nyní se to trochu pokusil napravit rozhovor magazínu GamesRadar s game directorem Kylem Rowleym. Předem však upozorňuji, že přinesl opravdu jen nové střípky ohledně samotného vývoje, na detailnější informace ohledně samotné hry stále čekáme.

Rowley připomíná, že studio Remedy na druhém Alanovi pracuje v podstatě od vydání jedničky. Vývojáři neustále vymýšleli nové koncepty, teprve teď si však myslí, že našli ten správný. Na rozdíl od poměrně akčního prvního dílu máme tentokrát očekávat plnohodnotný survival horor, nicméně s rukopisem Remedy, do detailů Rowley stále nezachází. Projekt postupně nabíral na ambicích a stával se unikátnějším, podle creative directora Sama Lakea je to zatím největší hra od tohoto finského studia.

Nový concept art
Nový concept art

Dvojka přijde na trh po velkých přípravách v podobě vydání remasteru prvního dílu a samozřejmě také DLC AWE pro Control, jež ustanovilo celý Remedy Connected Universe. V této souvislosti se mají veteráni her od Remedy těšit na spoustu narážek i přímých propojení. Rowley ale říká, že si titul užijí také úplní nováčci, kteří nehráli ani první díl.

Alan Wake 2 míří na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Vyjít by měl ještě letos, ale přesné datum vydání zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama