Alan Wake 2 Novinka Alan Wake 2 je vysněná hra vývojářů z Remedy

Alan Wake 2 je vysněná hra vývojářů z Remedy

Jan Urbančík

Jan Urbančík

7
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Podívejte se na další video ze zákulisí.

Reklama

Studio Remedy dnes vydalo druhé video ze série, která nás zavede do zákulisí vývoje druhého dílu Alana Wakea. Tentokrát se zaměřilo na cestu, jež k této hře, která už za pár měsíců vychází, vůbec vedla. Nápady na pokračování měli totiž vývojáři už delší dobu, ale trvalo dlouho, než se konečně dostali k tomu "správnému" konceptu.

"Mezi každým herním projektem, na kterém jsme pracovali, jsme vytvořili nový koncept Alana Wakea 2," říká creative director Sam Lake. "Myslím, že hra, kterou teď děláme, je s přehledem nejvíc vzrušující, nejzajímavější a nejambicióznější ze všech těch konceptů a jsem opravdu, opravdu rád, že je to tenhle Alan Wake 2, na kterém pracujeme, a žádný z těch dřívějších."

Video zároveň přináší několik zajímavých záběrů, můžeme například vidět natáčení live-action pasáže s Alanem jako takovým, či jeho model ve hře. Jak ve svém videu upozorňuje YT kanál Hidden Machine, už poněkolikáté se zde objevuje označení "Door", respektive Mr. Door. Jde o postavu, jež je zmíněná už v Controlu a má schopnost cestovat mezi jednotlivými světy. Možná se s ním v druhém Alanovi konečně setkáme, což by mohlo být velice zajímavé. Dlouhodobě se mezi fanoušky spekuluje o tom, že Mr. Door by mohl být Martin Hatch z Quantum Breaku (kterého si zahrál nedávno zesnulý Lance Reddick), či alespoň jakési jeho "echo", jako je například Alex Casey připomínka Maxe Paynea.

A když už je řeč o Caseym, i o něm jsme se dozvěděli trochu víc, konkrétně v obsáhlém článku magazínu Play. Má hrát totiž roli nejenom v realitě, kde tvoří duo se Sagou Anderson, ale také v Dark Place, kde se má přidat k Alanovi. Důležitou postavou je pak i agent Robert Nightingale, kterého známe už z prvního dílu jako jednoho z antagonistů. Ve dvojce se hned na začátku stane obětí vraždy, i přesto ale uslyšíme jeho hlas, a ten mu propůjčil herec Doug Cockle, kterého můžete znát jako Geralta z videoherní série Zaklínač.

Alan Wake 2 vychází 17. října na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama