Američané se začínají zajímat o fotbal, pomohla FIFA
FIFA 15 Novinka Američané se začínají zajímat o fotbal, pomohla FIFA

Američané se začínají zajímat o fotbal, pomohla FIFA

Michal Burian

Michal Burian

17

34 procent hráčů FIFA z USA nemělo o fotbalu dříve ani ponětí, díky FIFA se ale o něm dozvěděli a začali se o něj více zajímat.

Reklama

Spojené státy jsou kolébkou amerického fotbalu, basketbalu nebo ledního hokeje. Stále více se ale začíná mluvit o klasickém fotbalu s kulatým míčem. O tento populární sport je zájem zejména v Evropě, probouzí se ale i Severní Amerika, a to díky sérii FIFA od společnosti Electronic Arts.

EA zveřejnila infografiku, ze které se dozvídáme, že odhadem 34 procent hráčů FIFA z USA nemělo o fotbalu dříve ani ponětí, díky FIFA se ale o něm dozvěděli a začali se o něj více zajímat. 50 procent se dokonce začne o fotbal zajímat detailněji a sledují třeba i zápasy.

Není žádným tajemstvím, že série FIFA je nesmírně populární ve Velké Británii, kde nemá problém se téměř po celý rok udržet v žebříčku deseti nejprodávanějších her týdne. V USA by něco podobného nikdo nečekal. Vypadá to ale, že by se to mohlo v dohledné době změnit.

Nejpopulárnějším klubem amerických hráčů je Seattle Sounders FC. Až za ním jsou pro nás známější celky jako LA Galaxy nebo New York Red Bulls.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama