Annapurna Interactive přišla o všechny zaměstnance, Control 2 v ohrožení není
i Zdroj: Remedy
Control 2 Novinka Annapurna Interactive přišla o všechny zaměstnance, Control 2 v ohrožení není

Annapurna Interactive přišla o všechny zaměstnance, Control 2 v ohrožení není

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Herní divize se chtěla osamostatnit, mateřská společnost to zamítla.

Reklama

Pozní čtvrteční večer si pro herní svět přichystal nečekanou zprávu. Novinář Jason Schreier z Bloombergu totiž přišel s exkluzivní informací, že vydavatel Annapurna Interactive náhle přišel o všechny zaměstnance. Jde přitom o etablovanou společnost, která stála za vydáním her jako What Remains of Edith Finch, Outer Wilds či Stray. Věnuje se především menším, mnohdy artovým titulům.

Jak tedy k náhlému exodu zaměstnanců došlo? Za vším stojí neúspěšná jednání prezidenta Annapurny Interactive Nathana Garyho a jeho týmu s Megan Ellison, majitelkou mateřské společnosti Annapurna Pictures. Gary podle informací Bloombergu požadoval osamostatnění herní divize, ale Ellison jednání ukončila. V reakci na to všech 25 zaměstnanců Annapurny Interactive, včetně Garyho, podalo výpověď. „Bylo to jedno z nejtěžších rozhodnutí, jaké jsme kdy museli udělat, a nebrali jsme to na lehkou váhu,“ okomentoval situaci Gary.

Chaos uvnitř Annapurny přitom přichází jen pár týdnů poté, co společnost oznámila spolupráci s finským studiem Remedy, konkrétně má financovat vývoj hry Control 2 a postarat se o filmové či seriálové adaptace Controlu i Alana Wakea. Jak ale Schreier podotýká, tato dohoda je uzavřena s mateřskou společností Annapurna Pictures, kde žádné změny neproběhly, pro Remedy by se tak nic měnit nemělo.

Situace každopádně znepokojila řadu jiných týmů, ať už těch, které pod hlavičkou Annapurny nějakou hru vydali, či ji v horším případě teprve chystají. Společnost měla vydat například chystaný Silent Hill: Townfall, interní vývojářský tým Annapurny navíc pracoval na hře Blade Runner 2033: Labyrinth.

Podle mluvčího Annapurny by se pro všechny existující hry a projekty nic měnit nemělo a zůstávají pod touto společností. Annapurna Interactive nezaniká, jejím novým prezidentem se stal Hector Sanchez, který ji v roce 2016 spoluzaložil. Sanchez se rovněž zavázal, že dodrží stávající smlouvy a chce nahradit zaměstnance, kteří společnost opustili.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama