AREAL je podvod? Nástupce S.T.A.L.K.E.R.a v ohrožení
Novinka AREAL je podvod? Nástupce S.T.A.L.K.E.R.a v ohrožení

AREAL je podvod? Nástupce S.T.A.L.K.E.R.a v ohrožení

Redakce

Redakce

24

Duchovní nástupce S.T.A.L.K.E.R.a se ocitá v problémech. Je snad celý projekt pouhou snahou autorů, upoutat na sebe pozornost?

Reklama

Včera jsme vás informovali o nově vznikající post-apokylyptické akci s kořeny Stalkera, která se snaží získat naši pozornost na Kickstarteru. Postupně se však vynořují nová a nová obvinění a celý projekt tak postupně nabývá na pochybnostech.

Vostok Games, autoři Survaria, obviňují West Games ze lží a krádeže značky S.T.A.L.K.E.R. Během let vývoje Stalkera se prý na projektu vystřídaly doslova stovky lidí pracujících na kouscích toho či tamtoho, počínaje beta testery a konče lidmi, kteří pracovali na částečných modelech zbraní. Spousta z nich do studia přišla pracovat na pár měsíců, jen aby mohli přidat Stalkera do svého portfolia a pak o sobě píšou, že jsou autory hry a podíleli se na nejpodstatnějších částech vývoje, ohrazuje se Yavorsky, vedoucí marketingového oddělení.

Největší problém však vidí v užití grafických prvků a záběrů ze Stalkera, které jim nepatří. Nejenže takové jednání je nelegální, ale jednoduše nefér.

Aby toho nebylo málo, Misery LTD, tvůrci známého modu, na svých stránkách zveřejnili článek, který Areal zřetelně označuje za podvrh. Dočtete se v něm mimo jiné, o původu artworků, fontu a dalších pochybných událostech, které celou kampaň na Kickstarteru doprovázejí.

Spekuluje se, že známá značka měla jen upoutat pozornost a Areal nakonec vůbec nebude vypadat, jak nám autoři slibují. V horším případě chtějí pouze vybrat peníze a hry se ani nedočkáme.

Co si o tom celém myslíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama