Areal je post-apokalyptická akce s kořeny Stalkera
Novinka Areal je post-apokalyptická akce s kořeny Stalkera

Areal je post-apokalyptická akce s kořeny Stalkera

Michal Burian

Michal Burian

35

Dokonce ji připravují sami tvůrci, kteří mají na svých bedrech sérii S.T.A.L.K.E.R. nebo Metro: Last Light. <strong>Aktualizováno</strong>.

Reklama

Aktualizace: Tvůrci Stalkera a Metro: Last Light spustili Kickstarter kampaň Areal, kde odhalili další detaily. Krom níže zmíněného si budete moci ve hře upravovat zbraně a těšit se na nelineární a větvené mise. Každou misi budete moci splnit podle svého způsobu, výsledek se tak může lišit. Dobrou zprávou je, že budete moci využívat celou řadu vozidel - od ATV, vojenských vozidel, tanků až po vrtulníky. Většina vozidel bude vyžadovat palivo, navíc může dojít k poškození. Automobil můžete i opravit.

Původní zpráva

Příznivci post-apokalyptických akcí se mohou radovat, nezávislé studio West Games, skládající se z bývalých vývojářů sérií Stalker a Metro, připravuje neoficiálního nástupce kultovní akce, která nás zavedla do nebezpečné a radioaktivní Zóny. Titul nese název Areal a dočkáme se rozsáhlého otevřeného světa s různorodým prostředím, který je pochopitelně vytvořen v post-apokalyptickém duchu.

Jednoho dne na Zem spadl meteorit, který obsahoval mimozemský materiál Metamorphite. Ten postupně zamořil planetu a nakazil lidstvo jakýmsi virem, jenž vyvolává nejrůznější anomálie. Ve hře dokonce budete moci Metamorphite využít ve svůj prospěch a těžit z různých vlastností tajemných fragmentů látky.

Na zpustošenou planetu se podíváme několik let po pádu meteoritu, kdy je Země v zajímavém stavu. Budeme bojovat o přežití s nejrůznějšími mutanty a pravděpodobně i s přeživšími (jak jinak). Děj je popisován jako nelineární, kdy živoucí svět bude reagovat na vaše kroky a činy.

Zajímavé je, že West Games nepočítající se žádným systémem morálky, místo toho dostanete mnohokrát na vybranou a záleží pouze na vás, jak se v jednotlivých situacích zachováte. Samozřejmostí je pochopitelně propracovaný RPG systém.

Pokud vás na obrázcích níže zaráží ta barevnost, tak vývojáři tvrdí, že ne každý post-apokalyptický svět musí být nutně šedý.

Areal zní rozhodně zajímavě, ještě má před sebou ale dlouhou cestu. Aby West Games mohli vývoj dokončit, budou od 26. června žádat na Kickstarteru 50 tisíc amerických dolarů. Pokud se podaří vybrat stanovenou částku, tak Areal vyjde pro PC (Windows, Mac a Linux), PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Wii U.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama