Projekt Areal vyhořel, tak chtějí peníze na Stalker Apocalypse
Novinka Projekt Areal vyhořel, tak chtějí peníze na Stalker Apocalypse

Projekt Areal vyhořel, tak chtějí peníze na Stalker Apocalypse

Michal Burian

Michal Burian

23

Celé je to ale opět divné a nedomyšlené. Používají materiály z Areal a jiných her, na nichž pracovali v GSC Game World.

Reklama

West Games jsou zpět na scéně. Pamatovat si je můžete díky projektu Areal, který byl představen v létě letošního roku, a mělo jít o nástupce oblíbeného Stalkera s otevřeným post-apokalyptickým světem. Na Kickstarteru se jim podařilo vybrat 64,928 dolarů, požadovali 50 tisíc dolarů, ale vedení Kickstarteru jejich kampaň ukončilo a peníze vrátilo přispěvatelům. Oficiální důvod zněl, že si vývojáři sami poslali část peněz, aby splnili požadovaný cíl. V opačném případě by totiž peníze nedostali. Kickstarter na to přišel a vše včas zastavil.

Nicméně to nebyl jediný průšvih. Vostok Games, autoři Survaria, obviňovali West Games ze lží a krádeže značky S.T.A.L.K.E.R. Během let vývoje Stalkera se prý na projektu vystřídaly doslova stovky lidí pracujících na kouscích toho či tamtoho, počínaje beta testery a konče lidmi, kteří pracovali na částečných modelech zbraní. Spousta z nich do studia přišla pracovat na pár měsíců, jen aby mohli přidat Stalkera do svého portfolia, a pak o sobě píšou, že jsou autory hry a podíleli se na nejpodstatnějších částech vývoje, informoval vás Saix koncem června. Dokonce prý West Games použili i grafické prvky a záběry ze Stalkera.

West Games jsou ale zpátky a žádají po hráčích mnohem větší částku. Konkrétně 600 tisíc dolarů na Stalker Apocalypse. Titul má vycházet z Areal s tím rozdílem, že má být více zaměřen na příběhovou stránku. Nabídnout chtějí herní svět rozdělen do jednotlivých zón s neustále se dynamicky měnícími podmínkami. Počítá se se singleplayerem a multiplayerem. Hra má běžet na Unreal Engine 4 a vyjít někdy v průběhu roku 2016 na PC, Mac, Xbox One a PlayStation 4.

Každopádně kampaň na World Wide Funder není moc připravena, dokonce obsahuje materiály z Areal a hrách, na kterých autoři pracovali v GSC Game World. To ostatně přiznávají.

Proč se West Games rozhodli pro World Wide Funder? Je to jednoduché, jde o jiný způsob financování s odlišnými pravidly než má Kickstarter. Na World Wide Funder nemusíte vybrat požadovanou částku a stejně finance získáte. Potom si tento server bere osm procent z výdělku, zatímco KS pět procent.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama