ARK: Survival Evolved ohroženo
ARK: Survival Evolved Novinka ARK: Survival Evolved ohroženo

ARK: Survival Evolved ohroženo

Michal Burian

Michal Burian

7

Hrozí soudní tahanice mezi Trendy Entertainment a Wildcard.

Reklama

Vývoj online akce ARK: Survival Evolved, která je dostupná v předběžném přístupu pro PC a Xbox One, může být ohrožen a dost možná pozastaven z důvodu soudní tahanice mezi společnostmi Trendy Entertainment a Wildcard.

Důvodem této právní záležitosti je designér Jeremy Stieglitz, který měl údajně porušit výstupní klauzuli Trendy Entertainment, kde byl do srpna 2014 zaměstnán a podmínkou jeho odchodu bylo, že nebude jeden rok pracovat pro konkurenci. Podobné podmínky jsou nejen v herním světě běžnou záležitostí. Trendy původně trvali na třech letech, nakonec se ale dohodli na 12 měsících.

Podle právníků Trendy Entertainment měl výstupní klauzuli Stieglitz porušit, měl být zapojen do vývoje ARK: Survival Evolved ve studiu Wildcard. Navíc měl do Wildcard přetáhnout dva důležité členy týmu, což negativně ovlivnilo vývoj Dungeon Defenders 2. Ve vyjádření Wildcard stojí, že Jeremy Stieglitz byl tou dobou pouze konzultantem a nebyl zapojen do vývoje ARK: Survival Evolved.

Zajímavé je, že jedním ze spoluzakladatelů Wildcard je Susan Stieglitz, manželka Jeremyho, ve smlouvě ale uvedla své rodné příjmení Browningová.

Trendy Entertainment požadují zastavení vývoje ARK: Survival Evolved do konce soudního řízení. Bližší detaily se dozvíme 27. dubna 2016, kdy bude pokračovat soudní řízení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama