Asmongold: nešiďte kvůli hraní spánek
Novinka Asmongold: nešiďte kvůli hraní spánek

Asmongold: nešiďte kvůli hraní spánek

Martin Zavřel

Martin Zavřel

19
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Slavný streamer přerušil úspěšnou sérii každodenních streamů.

Reklama

Asmongold patří mezi nejpopulárnější herní streamery na světě, úspěch vybudoval především dlouhými roky streamování MMORPG World of Warcraft. V posledních dnech opět zaplnil titulky mnoha herních webů či diskuzních serverů díky svému "přechodu" ke konkurenčnímu MMORPG Final Fantasy XIV, které se konečně rozhodl vyzkoušet, kromě jiného i díky nespokojenosti s aktuálním stavem World of Warcraft.

"Je to jako lekce, kterou si musím projít každé dva nebo tři měsíce."

Jeho videa z FF14 mají takový úspěch, že se kvůli nim dočasně vyprodaly i digitální klíče ke hře. Streamy přitom sleduje často přes 100 000 diváků zároveň. Nově je začal kombinovat ještě s testováním MMORPG The New World, což si také vysloužilo velkou pozornost hráčů, přestože narážel na technické problémy a musel kromě jiného založit náhradní Twitch profil. Přesto se ale v neděli ráno rozhodl šňůru velmi úspěšných streamů přerušit:

"Vím že mě budete nenávidět, ale dnes to nezapnu! Probudil jsem se znovu s bolavým krkem, možná opravdu hraju až moc. Je těžké si to odříct ale byl to nabitý měsíc a upřímně jsem neměl dost spánku."

Většina jeho fanoušků na to reagovala s pochopením, ale přesto se rozhodl později přidat ještě krátké video, ve kterém se snaží hráčům připomenout, že pravidelný a dostatečný spánek je důležitý:

"Je to jako lekce, kterou si musím projít každé dva nebo tři měsíce. Začnu zanedbávat spánek a najednou mě začne všechno bolet: krk, hlava nebo žaludek, začnu být podrážděný, vystresovaný a připadám si jako kdybych měl 85 let. Ale pak zalezu zpátky do postele a po dalším probuzení je mi skvěle. Prostě jsem neměl dost spánku. Připadám si jako idiot, že se tuhle lekci musím učit každých pár měsíců. A vím, že takových idiotů je na světě víc, proto jsem natočil tohle video. Při dostatku spánku jste mnohem víc vyrovnaní, je to jako kdybyste měli ochranný energetický štít."

Během pandemie byl spánek mnoha (nejen) hráčů narušen ještě více, než obvykle. Jeho nedostatek přitom nevede jen ke krátkodobým problémům a zhoršení kvality každodenního života, ale může se člověku nehezky zúročit v mnohem vážnějších dlouhodobých zdravotních problémech. Základní informace k této problematice můžete najít třeba na stránkách ministerstva zdravotnictví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama