Austrálie se nového ratingu jen tak nedočká
Novinka Austrálie se nového ratingu jen tak nedočká

Austrálie se nového ratingu jen tak nedočká

Michal Maliarov

Michal Maliarov

7

Vášniví hráči ze země klokanů se radovali příliš brzy. Legislativa Austrálie může zapříčinit několikaroční zdržení nového ratingu 18+.

Reklama

Před nějakou dobou jsme vás informovali o výsledcích červencového procesu, který konečně oficiálně přinesl dospělý rating 18+ do bany zmítané Austrálie. Federální ministr Brendan O’Connor doufal v jeho aplikaci již ke konci letošního roku. Podle Davida Emeryho z Klasifikačního úřadu ale proces integrace ratingu může zabrat roky.

„Pravděpodobně to ještě několik let bude trvat, než se R18 naplno využije jakožto klasifikační označení v prodeji,“ řekl Emery. „Legislativa již byla předána do parlamentu, ale byl to jen první krok.“

„Čekají nás podstatné změny, které se týkají jak chystaných produktů na trhu, tak již dříve vydaných. Veškerý multimediální obsah totiž bude muset podstoupit rekvalifikaci. Všechno to zabírá hrozně moc času. Takže to bude ještě pěkně dlouho trvat.“

Vypadá to tedy, že si australané na nějakou pěkně krvavou pařbu ještě počkají a GTA V budou sledovat jen z povzdálí. Prosíme o minutu ticha.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama