ESRB rating i pro mobilní hry a aplikace
Angry Birds Novinka ESRB rating i pro mobilní hry a aplikace

ESRB rating i pro mobilní hry a aplikace

Michal Burian

Michal Burian

1

Společnost ESRB oznámila nové partnerství s CTIA Wireless Association, aby mohly mobilní hry a aplikace získat věkové doporučení.

Reklama

ESRB rating se začne objevovat u mobilních her a aplikací. Firma uzavřela spolupráci s několika významnými společnostmi, včetně AT&T, Microsoft, Sprint, T-Mobile USA, US Cellular a Verizon Wireless.

ESRB rating prozatím nebudou mít hry a aplikace od dvou největších hráčů na trhu, Apple a Google, stejně tak se ho v dohledné době nedočkají některé hry a aplikace pro Windows smartphone.

I přesto jsou záměry ESRB na správném místě. Mobilní hry začínají pohlcovat mnohem více hráčů, než konzolové hry. Nutno podotknout, že proces hodnocení bude odlišný. Vývojáři vyplní dotazník, který za pár sekund určí příslušné hodnocení pro hru nebo aplikaci.

"Žádosti o hodnocení budou vyřízeny během několika sekund. Půjde to jednoduše," slibuje ESRB.

Aby se zabránilo zneužívání systému, budou pracovníci ESRB hry a aplikace sledovat, stejně tak různá fóra a oficiální stránky, kde by si hráči mohli stěžovat. V případě, že ESRB zjistí, že hra nebo aplikace dostala špatné věkové doporučení, okamžitě přidělí nové hodnocení.

V současné době společnost ESRB ohodnotila oblíbenou hříčku Angry Birds. Ta získala rating E, tedy pro každého.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama