Automaty jen na netu
Speciály Článek Automaty jen na netu

Automaty jen na netu

Inzerce

Inzerce

3

Herny a casina neodmyslitelně patří ke každému městu i vesnici. Na automaty narazíte všude. Bohužel přitahují drogy, dluhy a kriminalitu. Řešení? Do deseti let jsou všechny pryč.

Reklama

Hrací automaty byly pro řadu z nás úplně první videohry, se kterými se setkali. Ne, že by nás rodiče v pěti letech nechali sedět v hospodách u automatů, ale jsou prostě všude kolem. To se ale nejspíš v řádu desítek let úplně změní.

Povolení pro provoz výherních automatů udělují radnice jednotlivých měst. Ty jsou pod čím dál větším tlakem občanů. Zvlášť v místech, kde mají lidé obecně nižší příjmy, jsou kamenné herny místy, kde se schází nebezpečná spodina společnosti. Obyčejné rodiny se bojí o své bezpečí. Hráči v hernách navíc nechávají peníze na nájmy a alimenty.

Proto se čím dál víc radních odhodlává k odvážnému omezení či dokonce zrušení automatů. Hlasování na radnicích je většinou těsné. Na hracích automatech vydělává plno lidí velké peníze. Říká se, že jeden automat zaplatí pronájem celé hospody.

Břeclav

Na Břeclavsku ubyla za minulý rok polovina automatů. Z šesti set strojů jich zde nyní nenajdete víc, než třista padesát. Do roku 2014 zmizí všechny.

Králíky

Od 1. září bude platit nová vyhláška, díky které mají zmizet všechny výherní automaty už za tři roky. Starostka Jana Ponocná byla silně proti. Považuje to za rozhodování za lidi, kteří by měli sami zvážit své chování a zodpovědnost.

Hlinsko

Podle statistiky utratí na Hlinsku každý občan včetně kojenců pět tisíc korun ročně za hazard. Do města se navíc začínají přes léto stahovat lidé z okolních měst, kde již automaty zakázaly. I zde proto radnice chystá vyhlášku, kterou by měla na podzim odhlasovat.

Nic ale není černobílé. Na ubýtku automatů nebudou ztrátní jenom jejich provozovatelé. Kvůli menším příjmům přijdou o práci stovky servírek a barmanů. Často se jedná o ženy před důchodem nebo matky s dětmi, které ve zmíněných krajích najdou novou práci jen těžko.

O peníze přijdou i samotná města, která bez automatů vyberou na daních o desítky milionů méně.

Co bude s automaty?

Výherní automaty ale jen tak nezmizí. Někde se spekuluje o jejci provozování na černo. Základ hazardu je ale dnes už jinde.

„Dnes je hazardní průmysl kontrolován jako nic, bude se čím dál víc přesouvat na internet“ říká Jiří Císař, provozovatel herny na Břeclavsku.

Má pravdu. Už dnes čím dál víc lidí preferuje automaty online. Nejenže nemusíte nikam chodit a riskovat v nebezpečných hernách. Hlavní je, že výherní automaty na internetu přináší výhodnější nabídky, bonusy a nezapomínejme na hrací automaty zdarma, které v žádné kamenné herně nenajdete.

Zdroj: denik.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama