Autoři kritizovaného The Day Before končí
The Day Before Novinka Autoři kritizovaného The Day Before končí

Autoři kritizovaného The Day Before končí

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

11
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Hra byla odstraněna ze Steamu.

Reklama

Koncem minulého týdne jsme vás informovali o vydání očekávaného MMO survivalu The Day Before. Hra se navzdory několika odkladům, řadě podivných prohlášení samotných autorů a nicneříkajících ukázek řadila mezi nejočekávanější prosincové tituly i nejvyhledávanější hry na Steamu. Bezprostředně po vydaní early accessu se však ukázalo, že The Day Before ani vzdálení nenabízí to, co vývojáři před vydáním slibovali. Výsledkem byla vlna v drtivé většině negativních recenzí a výrazný úbytek hráčů, kteří po odhalení pochybných kvalit titulu požádali na Steamu o okamžité vrácení peněz.

S vůbec prvním vyjádřením po vydání hry nyní přišli samotní autoři ze studia Fntastic, kteří rovnou oznámili, že s vývojem The Day Before končí a studio zavírají. Jako hlavní důvod vývojáři uvedli finanční neúspěch a s tím spojený nedostatek finančních prostředků pro pokračující vývoj. Jestli tomuto důvodu budete věřit, necháváme čistě na vás. V praxi to znamená, že se The Day Before již nedočká žádných aktualizací a vylepšení.

Servery zatím zůstanou běžet, takže bude možné titul alespoň zatím nadále hrát. Je však otázkou, jak dlouho tento stav vzhledem k výraznému úbytku hráčů vydrží. Pochopitelně se tím ruší také dříve plánované verze pro konzole. Bezprostředně po zveřejnění níže přiloženého prohlášení došlo rovněž ke stažení hry ze Steamu, kde ji už nelze zakoupit.

V současnosti není zřejmé, jak se Steam postaví k hráčům, kteří překročili maximální odehranou dobu pro schválení refundu, jež činí dvě hodiny. Nelze vyloučit, že bude Valve v případě The Day Before k hráčům benevolentnější a refund uzná většímu množství uživatelů, kteří by za běžných podmínek na vrácení peněz neměli nárok. Jepičí život hry můžeme dneškem každopádně považovat za v zásadě ukončený.

Autoři kritizovaného The Day Before končí
Autoři kritizovaného The Day Before končí
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama