The Day Before čelí na Steamu masivní kritice
The Day Before Novinka The Day Before čelí na Steamu masivní kritice

The Day Before čelí na Steamu masivní kritice

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

11
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Z očekávaného titulu se stal jednoznačný propadák.

Reklama

Survival MMO The Day Before se navzdory pochybné pověsti řadilo mezi nejočekávanější hry aktuálního měsíce. Titul od ruského studia FNTASTIC včera po několika odkladech vyšel v programu předběžného přístupu na Steamu, díky čemuž mohli hráči konečně zhodnotit tento tajemný projekt.

Při pohledu na první recenze a rozbory nezbývá než konstatovat, že se jedná o jasné zklamání a zároveň naplnění obav, které titul provázely už od jeho oznámení. The Day Before za prvních 24 hodin od vydání ohodnotilo na Steamu více než 10 tisíc hráčů. Pouhých 15 % procent uživatelů ale hru oznámkovalo kladně. Optikou Steamu tak u hry svítí „Extrémně záporné“ hodnocení. Seznam kritizovaných prvků a mechanik je přitom opravdu dlouhý a různorodý.

Hráči například zmiňují, že se rozhodně nejedná o hru s otevřeným světem. Ve skutečnosti se místo toho pohybujete v relativně malé lokaci. Titul navíc neobsahuje žádný loot, který byste mohli sbírat. Dále třeba úplně chybí boj na blízko nebo možnost přeskakovat jednotlivé překážky. Další uživatelé upozorňují na celkově primitivní hratelnost a střelbu, chybějící systém postupu či ukradené assety. Dobře na tom hra navíc není ani z hlediska optimalizace a celkové technické stránky.

Navzdory všem těmto problémům se The Day Before bezprostředně po vydání vyhouplo mezi nejprodávanější hry na Steamu, přičemž několik hodin dokonce okupovalo první pozici. Je tedy možné, že vývojáři minimálně z hlediska financí strádat nebudou. Otázkou však zůstává, kolik hráčů nakonec požádá na Steamu o vrácení peněz.

Přestože by se mohlo zdát, že se již autorům nevyplatí nic skrývat, tak si studio neodpustilo další kontroverzní krok, když ze svého Youtube kanálu stáhlo většinu dosavadních ukázek, které hru prezentovaly jako něco, do čeho má finální produkt opravdu daleko. Autoři v minulosti tvrdili, že hra zamíří také na konzole. Je však otázkou, zda by v současném stavu vůbec u Sony a Microsoftu dokázala projít schvalovacím procesem.

The Day Before čelí na Steamu masivní kritice
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama