Autoři Star Citizen propouští, končí i game director
Star Citizen Novinka Autoři Star Citizen propouští, končí i game director

Autoři Star Citizen propouští, končí i game director

Filip Svoboda

Filip Svoboda

9

Producentka mluví o toxickém prostředí a maskování výpovědí.

Reklama

Studio Cloud Imperium Games opustil neupřesněný počet vývojářů. Propouštění má souviset s restrukturalizací a stěhováním některých týmů americké společnosti do nových kanceláří v britském Manchesteru. Už na konci ledna ale skončil také game director Star Citizen Todd Papy. Producentka Annie Bouffard mluví o toxickém prostředí a maskování výpovědí.

Svůj konec v Cloud Imperium oznámil dlouholetý QA manažer studia Vincent Sinatra, QA analytik Andrew Rexroth nebo level designer Dave Kubicka. Zatímco oni píší poměrně neutrálně, producentka týmu Annie Bouffard tak smírná není.

„Právě jsem podala výpověď ve vysoce toxické společnosti, aniž bych podepsala smlouvu jinde. Je to samozřejmě velmi znepokojivé, ale v konečném důsledku to pro mě znamená mnohem menší psychickou zátěž, než kdybych zůstala,“ píše.

„Na konci ledna přišlo hromadné propouštění maskované jako ‚přesun zaměstnanců‘ (kdy se jen málokdo mohl/chtěl stěhovat do jiných zemí / na jiný kontinent s malým nebo žádným předchozím upozorněním),“ popisuje a pokračuje, „můj šéf se mnou od listopadu nepromluvil. Při mém výročním hodnocení uznali, že svou práci dělám velmi dobře a že plním všechny cíle, ale hodinu se zabývali mým charakterem a mou ‚negativitou‘. Když jsem řekla, že mi záleží na blahu mých týmů, povýšeně se mi vysmáli.“

Cloud Imperium avizuje stěhování do Manchesteru už několik let. Původní plán ale zbrzdila pandemie. V Británii bude zřejmě studio platit nižší daně a ušetřit může taky na platech zaměstnanců. Jejich počet přitom stále roste, loni CIG koupily a začlenily studio Turbulent.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama