Autoři Wasteland 2 úspěšně kráčejí Kickstarterem se hrou The Bard's Tale 4
Novinka Autoři Wasteland 2 úspěšně kráčejí Kickstarterem se hrou The Bard's Tale 4

Autoři Wasteland 2 úspěšně kráčejí Kickstarterem se hrou The Bard's Tale 4

Michal Burian

Michal Burian

3

Dokáží se InXile Entertainment hettrick, projdou úspěšně kampaní na Kickstarteru i s hrou The Bard's Tale IV?

Reklama

Před 30 lety se hra The Bard’s Tale stala odrazovým můstkem pro společnost Interplay a odstartovala dlouhou a úspěšnou kariéru Briana Farga, jenž má na svém kontě celou řadu RPG titulů, které se do historie počítačových her zapsaly zlatým písmem. Dnes potřebuje studio inXile Entertainment vaši pomoc, aby se mohlo vrátit do Skara Brae s dlouho očekávaným pokračováním trilogie The Bard’s Tale, jež pomáhala utvářet žánr „dungeon crawlerů“, a spouští novou kampaň na Kickstarteru s cílem vybrat na vývoj The Bard’s Tale IV 1,25 milionu dolarů, přičemž přinejmenším dalších 1,25 milionu dolarů hodlá investovat z vlastní kapsy. Zatím se vybralo necelých 800 tisíc dolarů.

The Bard’s Tale IV přinese propletené labyrinty podzemních chodeb plných nebezpečných pastí, hlavolamů a nástrah a také klikaté uličky města Skara Brae a jeho okolí. Prozkoumávání prostředí bude probíhat v pohledu z vlastních očí ve stylu dungeon crawlerů – tedy stejně jako v původní trilogii. Jelikož studio vlastní kompletní práva na předchozí tituly, bude se příběh The Bard’s Tale IV odehrávat v novém Skara Brae vybudovaném na rozvalinách toho starého a vrátí se i celá řada důvěrně známých herních prvků, jako jsou zóny bez magie či čarovná ústa.

Díky využití enginu Unreal 4 bude navíc The Bard’s Tale IV představovat ve svém žánru výrazný skok kupředu i po grafické stránce. Budete se moci ponořit do detailně zpracovaného světa plného života, který zatoužíte zmapovat až do toho nejvzdálenějšího kouta. The Bard’s Tale IV obohatí prostředí z původní trilogie o důraz na skotskou kulturu, který doplní i soundtrack inspirovaný galskou hudbou.

InXile má v plánu vytvářet herní 3D objekty za využití fotogrammetrie z fotografií budov pořízených ve Skotsku. Díky velkému důrazu na nejjemnější detaily nabídne The Bard’s Tale IV propracované interakce umožňující využívat v herním světě propracované fyzikální hlavolamy nebo objevovat při prozkoumávání vlastního vybavení různé tajné schránky, západky a podobně.

Skara Brae samozřejmě není vždy zcela přívětivé místo. The Bard’s Tale IV zmodernizuje klasický herní systém původní předlohy a přinese souboje založené na dynamických fázích. Boje budou obsahovat komplexní možnosti pro rozhodování, které znáte z tradičního tahového systému, ovšem strategie nepřátel se bude neustále vyvíjet a tempo hry vás nenechá ani na okamžik vydechnout.

Studio inXile Entertainment, které funguje již 12. rokem, se naučilo plně využívat možností crowdfundingu a již tímto způsobem úspěšně zafinancovalo tituly Wasteland 2 a Torment: Tides of Numenera, přičemž první z těchto titulů už spatřil světlo světa a dočkal se vynikajícího ohlasu u hráčů i recenzentů. Díky těmto předchozím úspěchům hodlá inXile novou hru financovat společně se svými fanoušky, a pokud se podaří splnit vytyčený cíl 1,25 milionu dolarů, přidá stejnou částku také z vlastní kapsy.

„Bylo to úžasných 30 let a mám nesmírnou radost, že se i po takové době stále pohybuji v herní branži,“ říká Brian Fargo, výkonný ředitel studia. „A za to, že dodnes pracuji na těchto skvělých RPG titulech, vděčím jen oné úžasné podpoře našich fanoušků. Po tolika letech si nedovedu představit nic báječnějšího, než oživit klasickou sérii Bard’s Tale.“

Více informací o hře naleznete na Kickstarteru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama